LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor

Pandemia de coronavirus a lovit în mai toate domeniile de activitate, iunclusiv în sport. Iar dacă în unele discipline competițiile s-au reluat, în altele, precum sporturile de contact, încă se mai așteaptă.

Printre cei care așteaptă reluarea competiților sunt și practicanții de lupte libere de la LPS Cetate Deva care, în această perioadă, trebuiau să găzduiască un turneu internațional.

Erau în mare formă
Practicanții de lupte libere de la LPS Cetate Deva nu se pot pregăti în sală, din cauza măsurilor de siguranță sanitară existent, și se antrenează în aer liber. Pandemia de coronavirus a venit într-un moment nepotrivit pentru luptătorii deveni, care erau într-o formă bună.

“La secția de lupte libere de la LPS Cetate Deva avem destul de mulți sportivi, atât fete, cât și băieți. Cu toate acestea, preponderent avem fete. Avem și rezultate ăn acest an. Prima competiție, sau ultima, nici nu știu cum să-i zic, care s-a desfășurat în 2020, a fost Campionatul Național Școlar, de la Rețița, de unde ne-am întors cu șase medalii, dintre care două au fost de aur. Și la nivel de copii și cadeți am avut rezultate. Spre finmele anului trecut ne-am întors de la Tulcea cu trei titluri de campioni. În total am cucerit, atât sportive pregătiți de mine, cât și de colegii mei, cinci medalii la acest nivel. Cred că eram pe un plan ascendant. În plus, am avut, tot în 2019, un turneu internațional aici, la Deva, cu bune rezultatre. Au fost prezente chiar și două loturi naționale, fiind vorba despre o competitive puternică”, a declarat profesorul Suraj Moravan, antrenor de lupte libere la LPS Cetate Deva.

Trebuiau să găzduiască întreceri importante
Pe de altă parte, în această perioadă, luptătorii deveni trebuiau să fie gazdele unui puternic turneu internațional, dar acesta nu s-a mai putut organiza. Dar cum speranța moare ultima, cei de la LPS Cetate Deva cred că mai sunt șanse să poată organiza, în această toamnă, o altă competitiție tradițională și de mare anvergură.

“Trebuia să găzduim, în această perioadă, o a doua ediție a unui turneu international de lupte pe nisip, pe care ni-l doream să devină unul traditional, dar nu s-a putut, din motivele cunoscute de toți. Legat de luptele pe ninisp, vreau să vă spun că sunt discuții la cele mai înalte foruri sportive ca luptele pe nisipn într-un viitor nu foarte îndepărata, să devină o ramură olimpică. Noi de dorim, din tot sufletul, ca turneul de lupte libere cu care ne-am consacrat, “Memorialul Carasiniu – Diaconu”, să-l putem organiza în toamnă, Ar fi cea de-a noua ediție a acestui turneu. Totul depinde de felul în care evoluează lucrurile legate de pandemia de coronavirus. Aceste lucruri ne depășesc și nu tine de noi organizarea ce competiții. Așa cum se știe, sporturile de contact sunt ultimele care nu pot să își desfășoare antrenamentele în sală și, implicit, competițiile”, a mai precizat Suraj Moravan. Bunele rezultate ale secției de lupte libere de la LPS Cetate sunt confirmate și de selecționarea, la lotul national de senioare, a tinerei devence Denisa Fodor, prima sportivă din județul Hunedoara care a ajuns la acest nivel.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi