La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare

”Văd în ceață”, ”am nevoie de mai multă lumină”, sau ”toate culorile par terne” sunt cele mai des întâlnite simptome pe care le verbalizează pacienții, în special persoane în vârstă, atunci când merg la oftalmolog. Diagnosticul este în peste 70% dintre cazurile pacienților cu vârsta peste 60 de ani, cataracta – în stadiu incipient, mediu sau chiar avansat. Până acum câțiva ani, cataracta era o afecțiune fără rezolvare. Pacienților afectați le scădea acuitatea vizuală până la pierderea completă a vederii, fără a exista o variantă de tratament sau intervenție asupra acestui proces.

Operație rapidă care nu necesită internare

Cataracta presupune opacifierea cristalinului natural. Acesta este, în mod normal, perfect transparent și ajută la focalizarea imaginii pe retină. Cataracta nu se poate trata decât chirurgical, cu ajutorul operației de înlocuire cristalin.

Cristalinele sunt de 2 tipuri – monofocale și multifocale. Cele monofocale asigură vederea clară pentru una dintre distanțe (apropiere sau depărtare), pe când cele multifocale pot asigura vederea clară pentru 2 sau 3 distanțe, fiind folosite în anumite cazuri și în scop refractiv (independență de ochelari).

Cristalinele artificiale nu necesită schimbare ulterioară, sunt biocompatibile și nu se deteriorează în timp, iar vederea nu va mai avea de suferit din această cauză.

Operația de cataractă este foarte rapidă, durează doar câteva minute, efectuându-se pe rând la fiecare ochi, la distanță de câteva zile între operații. Nu necesită internare, anestezia se face cu picături, iar pacientul poate pleca imediat după operație. Se face control post-operator după 24 de ore, și periodic primele 6 luni.

Realizăm anual peste 2.000 de operații de cataractă în clinicile Opticline Dr Angelescu din Deva și Petroșani, iar rezultatele sunt vizibile, la propriu, cu ochii pacienților. Avem pacienți care nu mai vedeau de ani buni, sau care își pierduseră speranța de a mai vedea vreodată, și care acum văd să citească fără ochelari, spre exemplu. Cristalinele pe care le folosim sunt cu precădere de la firma Zeiss, colaborarea cu această renumită firmă germană, aducând anul trecut și un certificat de recunoaștere în acest sens”, spune dr. Laura Angelescu, medic specialist oftalmolog Opticline, care alături de soțul Daniel Angelescu, au fondat clinica Opticline Dr Angelescu.

Suntem des întrebați despre preț la operațiile de cataractă. Am încercat întotdeauna să venim în întâmpinarea pacienților cu prețuri variate, care să acopere toate nivelurile de accesibilitate. Prețurile încep de la 1200 lei/ ochi pentru operația de cataractă cu implant monofocal, adică 2400 lei ambii ochi,” completează dr Daniel Angelescu.

Clinicile Opticline Dr Angelescu se află în Deva pe Bd. Decebal, Bl.M, Tel. 0354 409 826, si în Petroșani, Str. A. Iancu, Bl.12 Tel. 0774 922 606.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus         Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate         Peste 3.000 de oameni sunt în izolare în județul Hunedoara