La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare

”Văd în ceață”, ”am nevoie de mai multă lumină”, sau ”toate culorile par terne” sunt cele mai des întâlnite simptome pe care le verbalizează pacienții, în special persoane în vârstă, atunci când merg la oftalmolog. Diagnosticul este în peste 70% dintre cazurile pacienților cu vârsta peste 60 de ani, cataracta – în stadiu incipient, mediu sau chiar avansat. Până acum câțiva ani, cataracta era o afecțiune fără rezolvare. Pacienților afectați le scădea acuitatea vizuală până la pierderea completă a vederii, fără a exista o variantă de tratament sau intervenție asupra acestui proces.

Operație rapidă care nu necesită internare

Cataracta presupune opacifierea cristalinului natural. Acesta este, în mod normal, perfect transparent și ajută la focalizarea imaginii pe retină. Cataracta nu se poate trata decât chirurgical, cu ajutorul operației de înlocuire cristalin.

Cristalinele sunt de 2 tipuri – monofocale și multifocale. Cele monofocale asigură vederea clară pentru una dintre distanțe (apropiere sau depărtare), pe când cele multifocale pot asigura vederea clară pentru 2 sau 3 distanțe, fiind folosite în anumite cazuri și în scop refractiv (independență de ochelari).

Cristalinele artificiale nu necesită schimbare ulterioară, sunt biocompatibile și nu se deteriorează în timp, iar vederea nu va mai avea de suferit din această cauză.

Operația de cataractă este foarte rapidă, durează doar câteva minute, efectuându-se pe rând la fiecare ochi, la distanță de câteva zile între operații. Nu necesită internare, anestezia se face cu picături, iar pacientul poate pleca imediat după operație. Se face control post-operator după 24 de ore, și periodic primele 6 luni.

Realizăm anual peste 2.000 de operații de cataractă în clinicile Opticline Dr Angelescu din Deva și Petroșani, iar rezultatele sunt vizibile, la propriu, cu ochii pacienților. Avem pacienți care nu mai vedeau de ani buni, sau care își pierduseră speranța de a mai vedea vreodată, și care acum văd să citească fără ochelari, spre exemplu. Cristalinele pe care le folosim sunt cu precădere de la firma Zeiss, colaborarea cu această renumită firmă germană, aducând anul trecut și un certificat de recunoaștere în acest sens”, spune dr. Laura Angelescu, medic specialist oftalmolog Opticline, care alături de soțul Daniel Angelescu, au fondat clinica Opticline Dr Angelescu.

Suntem des întrebați despre preț la operațiile de cataractă. Am încercat întotdeauna să venim în întâmpinarea pacienților cu prețuri variate, care să acopere toate nivelurile de accesibilitate. Prețurile încep de la 1200 lei/ ochi pentru operația de cataractă cu implant monofocal, adică 2400 lei ambii ochi,” completează dr Daniel Angelescu.

Clinicile Opticline Dr Angelescu se află în Deva pe Bd. Decebal, Bl.M, Tel. 0354 409 826, si în Petroșani, Str. A. Iancu, Bl.12 Tel. 0774 922 606.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani