La munte și la mare, în Italia – Veneția și Cortina d’Ampezzo

Vă propunem pentru astăzi o escapadă la munte și la mare, în Italia. Propunerea de azi este o săptămână de vacanță activă pe axa Veneția – Cortina d’Ampezzo. Pe o distanță de 158 de km vom avea mare, munte, istorie, drumeții, lacuri și priveliști de vis. Ideea acestei propuneri a fost dată de accesibilitatea biletelor de avion către Veneția (Treviso). Până și în august găsiți zboruri sub 100 de euro, ca să nu mai vorbim de septembrie sau octombrie. Vom povesti mai mult de modul de organizare a unei săptămâni de vacanță la prețuri nesperate în inima dolomiților decât despre obiectivele turistice..

 

Biletul de avion si mașina închiriată

Dacă vă decideți acum pentru august, mai puteți găsi bilete Timișoara – Treviso sub 100 de euro de persoană, dus-întors. Este preferabil acest timp de transport datorită timpului extrem de mic petrecut pe drum, circa o oră și un sfert. Desigur, va veni problema mobilității. Aveți opțiunea închirerii din aeroport a unei mașini de tip mini, Fiat 500 sau ceva asemenător, dacă sunteți doar două persoane. Prețul pentru o săptămână este de 125 de euro, cu full casco, fara excess. Mai trebuie luați în calcul cca 500 de euro, care vi se vor bloca pe card până la returnarea masinii, apoi în maximum 3 zile, îi aveți înapoi. Oricum, rămâne și opțiunea transportului pe calea ferată sau cu atuobuzele, foarte confortabil și convenabil ca preț în Italia.

Cazare

Sugestia noastră este ca, dacă ați închiriat mașină să vă cazați undeva în zona Belluno, la aproximativ jumătatea drumului dintre Veneția și Cortina. Dacă folosți transportul în comun organizați excursia în circuit, spre exemplu Treviso – cazare pentru Veneția, apoi Veneția – Cortina, cazare la Cortina și Cortina – Treviso aeroport. Zona nu este foarte departe de Lago del Garda, o minunăție care merită 200 de km parcurși într-o excursie de o zi. La fel, Milano este foarte ușor accesibil cu trenul, la prețuri de cca 10 euro/persoana dus. Bolzano și Trento sunt alte două orașe care merită efortul drumului.

Musai de văzut în zonă

Veneția este supercunoscută, deci nu vom insista prea mult. Rețineți doar atât, ca e mai convenabil să nu forțați intrarea cu mașina în Veneția la parkingurile din oraș, unde veți plăti sume consistente pentru o zi. Căutați parkingurile din Mestre, de pe malul lagunei, parcați ieftin aici și mergeți în Veneția cu vaporreto. Dacă aveți chef de plajă, în nordul și sudul Veneției veți descoperi plaje frumoase și moderne. Sugestia noastră este să păstrați 2-3 zile pentru mare și restul pentru munte.

Pe o autostradă impecabilă, care de la Belunno se transformă în șosea națională veți începe să descoperiți Munții Dolomiți. Pe măsură ce vă apropiați de munți nu veți mai simți că sunteți în Italia, ci mai degrabă în Tirol.

Cea mai cunoscută stațiune este Cortina d’Ampezzo, un fel de Kitzbuhel sau Zermatt al Dolomiților. Dar până la Cortina, puteți zăbovi și în provincia Belluno, unde nu ratați Cadini del Breton, un lanț de piscine naturale legate de același fir de apă care își are originea într-o frumoasă cascadă.

Ajunși la Cortina, stațiunea mult mai aglomerată iarna, vă va arată splendoarea verii în Alpii Dolomiți.

Pe lângă cochetul oraș care e în sine un spectacol plăcut privirii, ve veți putea delecta cu lacuri glaciare, cascade, peisaje incredibile accesibile pe poteci de munte semnalate impecabil. Aveți parcul natural Fanes-Sennes-Braies la dispoziție pentru drumeții de neuitat.

Și dacă chiar vă plictisiți, la 77 de km distanță, parcurși pe un drum ireal, se află orașul austriac Lienz.

În loc de drum bun

Sfatul nostru, repetăm, este avion la Treviso, masină închiriată și cazare în zona Belluno. Prețurile sunt mai mici la cazare și toate atracțiile sunt disponibile în excursii de câte o zi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard