LA EVALUAREA NAȚIONALĂ. Doar șase elevi au mai primit peste 5.00 după contestații

Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a anunțat rezultatele finale la Evaluarea Națională după soluționarea contestațiilor.

În urma recorectării lucrărilor celor care au contestat rezultatul inițial nu s-au înregistrat schimbări majore față de datele anunțate inițial.

De la 1.982 la 1.988

Mai exact, doar șase absolvenți de clasa a VIII-a au obținut, după depunerea contestațiilor, note mai mari de 5.00, numărul celor aflați în această situație crescând de la 1.982 la 1.988, din cei 2861 de elevi înscriși la examenul de Evaluare Națională.  La examen s-au prezentat la 2.671 de copiii, absentând 190, dintre care 11 au lipsit la doar una dintre probe.  Procentajul de medii peste 5.00 rămâne tot în jurul a 74,2%, cu circa un procent mai mare decât cel național. Cei care au obținut note sub 5.00 la acest examen își vor putea continua studiile doar la licee tehnologice sau școli profesionale, dar sunt asigurate locuri pentru toți absolvenții, indiferent de medie. La Evaluarea Națională, în județ au fost șase medii de 10.00, număr rămas neschimbat și după contestații, la fel cum s-a întâmplat și în cazul singurei note de 1.00 care a fost dată în Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători