LA EVALUAREA NAȚIONALĂ. Doar șase elevi au mai primit peste 5.00 după contestații

Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a anunțat rezultatele finale la Evaluarea Națională după soluționarea contestațiilor.

În urma recorectării lucrărilor celor care au contestat rezultatul inițial nu s-au înregistrat schimbări majore față de datele anunțate inițial.

De la 1.982 la 1.988

Mai exact, doar șase absolvenți de clasa a VIII-a au obținut, după depunerea contestațiilor, note mai mari de 5.00, numărul celor aflați în această situație crescând de la 1.982 la 1.988, din cei 2861 de elevi înscriși la examenul de Evaluare Națională.  La examen s-au prezentat la 2.671 de copiii, absentând 190, dintre care 11 au lipsit la doar una dintre probe.  Procentajul de medii peste 5.00 rămâne tot în jurul a 74,2%, cu circa un procent mai mare decât cel național. Cei care au obținut note sub 5.00 la acest examen își vor putea continua studiile doar la licee tehnologice sau școli profesionale, dar sunt asigurate locuri pentru toți absolvenții, indiferent de medie. La Evaluarea Națională, în județ au fost șase medii de 10.00, număr rămas neschimbat și după contestații, la fel cum s-a întâmplat și în cazul singurei note de 1.00 care a fost dată în Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece + unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat