LA CJ HUNEDOARA. Dispută pe traseele circulate cu RATA

Consilierii judeţeni s-au încins, în şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute, pe proiectul de transport rutier prin curse speciale. În ciuda reproşurilor făcute de pesedişti, toate traseele supuse la vot au fost aprobate

curse

Consilierii PSD, prin Ioan Ştaier, au protestat vehement că s-au înmulţit peste măsură, anul acesta numărul traseelor de transport persoane prin curse speciale. Ştaier spune că atribuirea fără discernământ a acestor licenţe de traseu introduce pe uşa din dos operatori de transport rutier de persoane.

“Firmele care au obţinut licenţă prin programul judeţean de transport au participat la licitaţie. Ăştia (operatorii de curse speciale, n.r.) nu participă la nicio licitaţie. Decât iau autorizaţie ca au autobuz şi duc călători. Aş dori să stopăm pe viitor aceste licenţe speciale, care să fie date doar în mod excepţional printr-o analiză foarte exactă”, a declarat Ioan Ştaier.

Consilierul PSD a dat exemplu un traseu destinat elevilor din comuna Vaţa care ar depăşi graniţele comunei ca traseu de cursă regulată.

Grafice de control la transportul de persoane

De asemenea, Ştaier a reproşat conducerii Consiliului Judeţean că nu a încheiat cu Poliţia Rutieră un grafic de control în trafic asemănător cu cel pentru transport marfă.

„Am avut două runde de discuţii cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, aceste grafice de control sunt în curs de elaborare şi probabil săptămâna viitoare le vom pune la dispoziţia consilierilor judeţeni pentru consultări. Însă, eficienţa controalelor este mai mare dacă ele sunt efectuate inopinat”, a replicat Adrian David, vicepreşedintele interimar al CJ Hunedoara.

Rutele pe care circuli cu „rata”

Transportul judeţean de persoane prin curse regulate speciale poate fi efectuat de către operatorii de transport rutier care au încheiat un contract cu un beneficiar sau cu cel care a angajat serviciul de transport, în baza licenţelor de traseu şi a caietelor de sarcini eliberate de autorităţile administraţiei publice de la nivel judeţean în a căror rază administrativă se află traseul respectiv, cu avizul Autorităţii Rutiere Române – A.R.R.  Anul acesta au fost acordate licenţe pe trasee: Chişcădaga – Deva, Brad – Deva, Vaţa de Jos – Brad, Vaţa de Jos – Deva şi Hunedoara – Deva, Călan – Hunedoara – Simeria – Orăştie, Simeria – Sâncrai – Călan, Călan – Bretea Strei – Gânţaga – Ocolişu Mare – Streisângiorgiu – Călan, Ciungani – Vaţa de Jos – Brad – Gura Barza, Aninoasa – EM. Uricani, Petroşani – Vulcan – Paroşeni, Petroşani – Lonea – Petrila, Petroşani – EM. Petrila, Deva – Ribiţa, Zdrapţi – Ribiţa, Dupăpiatră – Ribiţa, Şesuri – Ribiţa, Brad – Ribiţa, Luncoiu de Sus – Ribiţa, Tarniţa – Brad, Deva – Brad, Tarniţa – Deva. (Raluca Cetean)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu