LA CJ HUNEDOARA. Dispută pe traseele circulate cu RATA

Consilierii judeţeni s-au încins, în şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute, pe proiectul de transport rutier prin curse speciale. În ciuda reproşurilor făcute de pesedişti, toate traseele supuse la vot au fost aprobate

curse

Consilierii PSD, prin Ioan Ştaier, au protestat vehement că s-au înmulţit peste măsură, anul acesta numărul traseelor de transport persoane prin curse speciale. Ştaier spune că atribuirea fără discernământ a acestor licenţe de traseu introduce pe uşa din dos operatori de transport rutier de persoane.

“Firmele care au obţinut licenţă prin programul judeţean de transport au participat la licitaţie. Ăştia (operatorii de curse speciale, n.r.) nu participă la nicio licitaţie. Decât iau autorizaţie ca au autobuz şi duc călători. Aş dori să stopăm pe viitor aceste licenţe speciale, care să fie date doar în mod excepţional printr-o analiză foarte exactă”, a declarat Ioan Ştaier.

Consilierul PSD a dat exemplu un traseu destinat elevilor din comuna Vaţa care ar depăşi graniţele comunei ca traseu de cursă regulată.

Grafice de control la transportul de persoane

De asemenea, Ştaier a reproşat conducerii Consiliului Judeţean că nu a încheiat cu Poliţia Rutieră un grafic de control în trafic asemănător cu cel pentru transport marfă.

„Am avut două runde de discuţii cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, aceste grafice de control sunt în curs de elaborare şi probabil săptămâna viitoare le vom pune la dispoziţia consilierilor judeţeni pentru consultări. Însă, eficienţa controalelor este mai mare dacă ele sunt efectuate inopinat”, a replicat Adrian David, vicepreşedintele interimar al CJ Hunedoara.

Rutele pe care circuli cu „rata”

Transportul judeţean de persoane prin curse regulate speciale poate fi efectuat de către operatorii de transport rutier care au încheiat un contract cu un beneficiar sau cu cel care a angajat serviciul de transport, în baza licenţelor de traseu şi a caietelor de sarcini eliberate de autorităţile administraţiei publice de la nivel judeţean în a căror rază administrativă se află traseul respectiv, cu avizul Autorităţii Rutiere Române – A.R.R.  Anul acesta au fost acordate licenţe pe trasee: Chişcădaga – Deva, Brad – Deva, Vaţa de Jos – Brad, Vaţa de Jos – Deva şi Hunedoara – Deva, Călan – Hunedoara – Simeria – Orăştie, Simeria – Sâncrai – Călan, Călan – Bretea Strei – Gânţaga – Ocolişu Mare – Streisângiorgiu – Călan, Ciungani – Vaţa de Jos – Brad – Gura Barza, Aninoasa – EM. Uricani, Petroşani – Vulcan – Paroşeni, Petroşani – Lonea – Petrila, Petroşani – EM. Petrila, Deva – Ribiţa, Zdrapţi – Ribiţa, Dupăpiatră – Ribiţa, Şesuri – Ribiţa, Brad – Ribiţa, Luncoiu de Sus – Ribiţa, Tarniţa – Brad, Deva – Brad, Tarniţa – Deva. (Raluca Cetean)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini