La ce ar trebui să te uiți atunci când decizi să cumperi un laptop nou

529

A venit în sfârșit momentul ca tu să îți schimbi laptopul. Cu siguranță vrei un produs cât mai de calitate, având în vedere că în această perioadă din ce în ce mai multă lume petrece timp acasă, în fața ecranelor. Lucratul de acasă a devenit din ce în ce mai comun așa că vrem un dispozitiv care să ne facă viața mai ușoară, nu mai grea. 

Citește mai departe pentru a afla care sunt criteriile esențiale de care să ții cont atunci când vrei să îți cumperi un laptop nou.

Trei elemente importante la care să fii înainte de achiziționarea unui laptop nou

  1. Asigură-te că are suficientă memorie RAM

Memoria RAM este cea care are grijă ca laptopul tău să poată să se ocupe decât mai multe task-uri în același timp în cel mai scurt timp posibil. Dacă știi că vei utiliza laptopul pentru task-uri simple, obișnuit, atunci cel mai probabil îți vor ajunge 8 GB de RAM. Cu toate acestea, în general este recomandat să apelezi la măcar 16 GB de RAM pentru a nu avea nicio surpriză neplăcută. În orice caz, analizează care sunt nevoile tale și asigură-te că ele vor fi acoperite de noul laptop. Nu vrei să te afli după ce l-ai cumpărat că nu îți este atât de util pe cât credeai.

  1. Hardware-ul ar trebui să fie potrivit pentru ceea ce îți dorești

Componentele laptopului tău ar trebui să aibă puterea necesară pentru a duce task-urile pe care le vei face la capăt. Vei dori o placă video puternică. Poate vei avea nevoie de o placă de sunet excelentă. Poți să afli aici cum descoperi cea mai bună placă de sunet pentru nevoile tale. Fie că e vorba de un laptop nou sau de unul vechi căruia vrei să îi faci un upgrade, trebuie mereu să cumperi doar cele mai bune componente. 

Poți să vezi aici produsele celor de la Forit.ro. Hardware-ul va fi cel care va determina ce vei putea face cu noul tău laptop, așa că nu îi subestima importanța și asigură-te că vei cumpăra ceea ce este mai potrivit pentru nevoile tale.

  1. Analizează contextul în care îl vei folosi

Este foarte important să știi pentru ce îți cumperi noul laptop. Dacă este un laptop cu care vei călători foarte mult și vei face doar operațiuni de bază cu el, atunci îți va trebui un dispozitiv care să fie subțire și ușor de transportat oriunde. De asemenea, poate vei avea nevoie de un laptop pe care să îl folosești în locuri diverse, astfel că vei descoperi că îți va fi necesară o viață lungă a bateriei.

Indiferent de motivul pentru care cumperi noul tău laptop, ar fi bine să analizezi în detaliu situația și să faci o listă cu ce îți dorești de la noul dispozitiv astfel încât să știi foarte clar ce urmează să cumperi.

 

Sursă foto: unsplash.com

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.