LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”

Castelul Corvinilor va găzdui sâmbătă, 30 noiembrie, începând cu ora 10.00, „Medieval Robotics Day”, un eveniment organizat de echipa RobotX Hunedoara.

Evenimentul este destinat pasionaților de robotică, publicul având ocazia să cunoască echipele de robotică din județ.

Invitație de nerefuzat

De asemenea, cei prezenți la eveniment vor avea posibiltatea să vadă cum funcționează roboții creați de acestea și să afle mai multe despre proectele elevilor hunedoreni și despre știința roboticii. „După experiența superbă de anul trecut, cand echipele din județ au luat parte la acest eveniment, am hotărât că am vrea ca aceasta să devină o tradiție. În acest an invităm echipele doritoare să se alăture evenimentului la Hunedoara, pentru a ne bucura împreuna de o zi în care putem împărtăși pasiunea noastră cu toti cei care vor sa viziteze Castelul. Dorim ca vizitatorii să rămână cu amintiri frumoase nu doar legate de castel, cât și de ceea ce un grup de tineri interesați și hotărâți pot realiza, promovând valorile FIRST și distrandu-ne in acelasi timp”, este invitația echipei RobotX Hunedoara.

Recunoaștere la nivel mondial

RobotX este echipa de robotică a Colegiului Național de Informatică “Traian Lalescu” din Hunedoara, parte a clubului Fizitec. Echipa este coordonată de profesorul de fizică Mircea Nistor. Elevii hunedoreni au câștigat anul trecut competiţia mondială de robotică „FIRST Global Competition”, din Mexic. Echipa RobotX Hunedoara a câștigat marele premiu la campionatul național “BRD FIRST Tech Challenge Romania”, care a avut loc în februarie anul acesta. În aprilie anul acesta, echipa RobotX a ajuns până în semifinalele Campionatului Mondial de Robotică de la Detroit, SUA.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare