La Călan. Un bărbat are un motiv serios să refuze plata impozitelor pe ultimii cinci ani. Omul e mort de 23 de ani

Primăria Călan a emis o înştiinţarea de plată pentru suma de 755 de lei, reprezentând impozite restante în ultimii cinci ani, pentru mai multe terenuri, pe numele unui bărbat mort în urmă cu 23 de ani, pentru care tot primăria eliberase certificatul de deces

mortPotrivit Mediafax, Primăria Călan a emis o înştiinţarea de plată pentru suma de 755 de lei, reprezentând impozite restante în ultimii cinci ani, pentru mai multe terenuri pe numele lui Aurel Davidoi, decedat în urmă cu 23 de ani.  Ioan Haicu, nepotul şi moştenitorul bărbatului decedat în urma cu 23 de ani, a declarat că a primit în luna martie somaţia de plată, menţionând că tot Primăria Călan eliberase certificatul de deces pentru Aurel Davidoi.

“Nu mi-a venit să cred ochilor când am primit somaţia de plată pe numele bunicului meu, care a murit în urma cu 23 de ani. Înştiinţarea de plată pentru suma de 755 lei a fost emisă de un angajat al Primăriei Călan, aceeaşi instituţie care a eliberat certificatul de deces al bunicului meu în urma cu 23 de ani. Mai mult, referentul Laurean Lupulescu este rudă prin alianţă cu noi şi bănuiesc că a participat la înmormântarea bunicului meu. Curios este însă faptul că în anul 2006 am anunţat Primăria Călan că sunt moştenitorul casei şi terenurilor care au aparţinut bunicului meu, pentru că atunci am vândut o parte dintre proprietăţi. Mai mult, încasez sume de la APIA pentru terenuri, ceea ce însemnă că în Registrul Agricol al Primăriei Călan sunt înregistrat ca moştenitor”, a declarat moştenitorul bărbatului decedat în urma cu 23 de ani, Ioan Haicu.

Angajatul Primăriei Călan, referentul Laurean Lupulescu, susţine că nu ştia despre decesul lui Aurel Davidoi.

“Somaţia de plată am emis-o, pentru că pentru terenurile respective nu s-a plătit impozit în ultimii cinci ani. Moştenitorul avea obligaţia să depună acte prin care să ateste moştenirea. Nu a făcut-o, motiv pentru care s-a emis somaţia de plată. Şi dacă am fi ştiut că persoana este decedată, în lipsa unei hârtii scrise din partea unui moştenitor legal, am fi emis tot pe numele mortului somaţia de plată, pentru a-l obliga pe moştenitor să vină să declare proprietatea şi să plătescă impozitul. Sunt rudă prin alianţă cu familia respectivă, adică socrul meu e ceva verişor cu decedatul, însă la momentul decesului nu eram căsătorit, deci nu eram rudă şi nu am participat la înmormântare”, a declarat referentul Laurean Lupulescu, angajatul Primăriei Călan, care a emis somaţia de plată pe numele persoanei decedate.

Aceasta a recunoscut că în Primăria Călan nu s-a făcut confruntarea între bazele de date de la Starea Civilă, registru Agricol şi Biroul de Taxe şi Impozite, dar a precizat că evidenţele pe care le au cele trei servicii în acest moment nu permit acest lucru.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie