La autostop pe Internet. Călătorii în orice colţ de ţară la doar un click distanţă

În era tehnologiilor informatice, nici autostopul nu mai e ce a fost cândva. Cei care doresc să ajungă la destinaţie cu preţuri mai mici nu mai sunt nevoiţi să stea la „ia-mă nene” pe stradă, ci este suficient să deschidă o pagină de Internet şi să caute ofertele cele mai avantajoase.

autohopNu se numeşte „autostop”, ci „AutoHop”, şi reprezintă una dintre comunităţile on-line ale autostopiştilor, ori ale şoferilor care vor să împartă costurile de transport cu alte persoane, dar nu se riscă să ia autostopişti de pe marginea drumului.

Andrei este unul dintre aceştia. Face des drumul până al Timişoara, acolo unde locuiesc părinţii lui şi a ales să intre în comunitatea „AutoHop”, pentru că poate verifica cu cine pleacă la drum. „Părinţii mei sunt din Timişoara şi încerc să îi vizitez cât mai des. Din păcate asta înseamnă de multe ori chiar şi doar o dată pe luna. De fiecare data prefer să iau pasageri în maşină, pentru că drumul e lung şi sunt doar eu singur sau, uneori, cu prietena. Pe AutoHop.ro pot verifica pasagerii, chiar şi profilurile de Facebook, aşa că mă simt în siguranţă”, spune Andrei.

Şi ca el sunt zeci de şoferi, ori din contră, potenţiali pasageri care caută un mijloc de transport rapid şi ieftin. AutoHop se descrie ca fiind „Platforma online care pune în legătura şoferii şi pasagerii care călătoresc în aceeaşi direcţie”. E mai rapid decât cu mijloacele de transport în comun, mai ieftin şi mai sigur decât la autostopul real, unde nu poţi verifica nici maşina de ocazie în care te urci şi nici pasagerul pe care îl iei de pe drum până la destinaţie. De exemplu, o cursă Petroşani – Timoşoara costă cu autocarele unei firme de transport 45 de lei.

Mai ieftin decât cu microbuzul sau autocarul

La AutoHop costurile scad cu cel puţin 10 lei. În plus, călătoria se face cu un autoturism cu maxim 5 persoane, între care şi şoferul. Un motv bun pentru ca numărul membrilor acestei platforme să crească de la o zi la alta. „Îmi convine acest mod de a ajunge la destinaţie. Din două în două săptămâni călătoresc la Timişoara şi chiar contează această diferenţă de 10 lei, pentru că sumele se adună în timp. În plus călătoria este mai rapidă. Păcat, însă, că această platformă nu este, deocamdată suficient de dezvoltată şi nu întotdeauna găsesc o maşină de ocazie on-line”, spune Mihai din Petroşani, care studiază la Timişoara. De precizat că nu doar în ţară sunt disponibile curse, ci şi în străinătate, iar tarifele, zilele, orele  sau locaţiile de plecare sunt cât se poate de clar menţionate.

Ca să te alături comunităţii AutoHop este simplu. Trebuie doar să te înregistrezi prin Facebook ori să cu adresa de e-mail şi eşti membru. De aici parcursul este simplu şi, oricând trebuie să pleci la drum poţi ieşi la autostop de Internet!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?