La autostop pe Internet. Călătorii în orice colţ de ţară la doar un click distanţă

În era tehnologiilor informatice, nici autostopul nu mai e ce a fost cândva. Cei care doresc să ajungă la destinaţie cu preţuri mai mici nu mai sunt nevoiţi să stea la „ia-mă nene” pe stradă, ci este suficient să deschidă o pagină de Internet şi să caute ofertele cele mai avantajoase.

autohopNu se numeşte „autostop”, ci „AutoHop”, şi reprezintă una dintre comunităţile on-line ale autostopiştilor, ori ale şoferilor care vor să împartă costurile de transport cu alte persoane, dar nu se riscă să ia autostopişti de pe marginea drumului.

Andrei este unul dintre aceştia. Face des drumul până al Timişoara, acolo unde locuiesc părinţii lui şi a ales să intre în comunitatea „AutoHop”, pentru că poate verifica cu cine pleacă la drum. „Părinţii mei sunt din Timişoara şi încerc să îi vizitez cât mai des. Din păcate asta înseamnă de multe ori chiar şi doar o dată pe luna. De fiecare data prefer să iau pasageri în maşină, pentru că drumul e lung şi sunt doar eu singur sau, uneori, cu prietena. Pe AutoHop.ro pot verifica pasagerii, chiar şi profilurile de Facebook, aşa că mă simt în siguranţă”, spune Andrei.

Şi ca el sunt zeci de şoferi, ori din contră, potenţiali pasageri care caută un mijloc de transport rapid şi ieftin. AutoHop se descrie ca fiind „Platforma online care pune în legătura şoferii şi pasagerii care călătoresc în aceeaşi direcţie”. E mai rapid decât cu mijloacele de transport în comun, mai ieftin şi mai sigur decât la autostopul real, unde nu poţi verifica nici maşina de ocazie în care te urci şi nici pasagerul pe care îl iei de pe drum până la destinaţie. De exemplu, o cursă Petroşani – Timoşoara costă cu autocarele unei firme de transport 45 de lei.

Mai ieftin decât cu microbuzul sau autocarul

La AutoHop costurile scad cu cel puţin 10 lei. În plus, călătoria se face cu un autoturism cu maxim 5 persoane, între care şi şoferul. Un motv bun pentru ca numărul membrilor acestei platforme să crească de la o zi la alta. „Îmi convine acest mod de a ajunge la destinaţie. Din două în două săptămâni călătoresc la Timişoara şi chiar contează această diferenţă de 10 lei, pentru că sumele se adună în timp. În plus călătoria este mai rapidă. Păcat, însă, că această platformă nu este, deocamdată suficient de dezvoltată şi nu întotdeauna găsesc o maşină de ocazie on-line”, spune Mihai din Petroşani, care studiază la Timişoara. De precizat că nu doar în ţară sunt disponibile curse, ci şi în străinătate, iar tarifele, zilele, orele  sau locaţiile de plecare sunt cât se poate de clar menţionate.

Ca să te alături comunităţii AutoHop este simplu. Trebuie doar să te înregistrezi prin Facebook ori să cu adresa de e-mail şi eşti membru. De aici parcursul este simplu şi, oricând trebuie să pleci la drum poţi ieşi la autostop de Internet!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului         Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție