Klaus Iohannis a câştigat alegerile în 3 municipii, 4 oraşe şi 37 de comune hunedorene

Klaus Iohannis a primit cu circa 18.000 de voturi mai mult decât Viorica Dăncilă în judeţul Hunedoara, la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie. Nu a câştigat în niciunul dintre oraşele şi municipiile din Valea Jiului.

În judeţul Hunedoara, 383.192 de alegători au fost înscrişi pe listele electorale, la cele 524 de secţii. În cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din România, care a avut loc duminică, 24 noiembrie, în judeţul Hunedoara au votat peste 195.000 de oameni, respectiv 51 la sută dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale.

Klaus Iohannis a obţinut 104.554 voturi, iar Viorica Dăncilă a primit 86.279 de voturi. 4.396 de voturi au fost declarate nule. Iată unde s-au impus cei doi candidaţi, conform primelor rapoarte publicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Klaus Iohannis a obţinut victorii în municipiile Deva, Hunedoara şi Orăştie. Viorica Dăncilă a primit cele mai multe voturi în Lupeni, Vulcan, Petroşani şi Brad.

Klaus Iohannis a obţinut cele mai multe voturi în orașele Călan, Geoagiu, Haţeg şi Simeria. Viorica Dăncilă a câştigat în oraşele din Valea Jiului: Aninoasa, Petrila şi Uricani.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile în comunele hunedorene: Baia de Criş, Balşa, Baru, Băniţa, Bătrâna, Beriu, Blăjeni, Boşorod, Bretea Română, Bucureşci, Bunila, Cârjiţi, Certeju de Sus, Dobra, General Berthelot, Ghelari, Hărău, Ilia, Lăpugiu de Jos, Lunca Cernii de Jos, Luncoiu de Jos, Mărtineşti, Orăştioara de Sus, Peştişu Mic, Pui, Rapoltu Mare, Râu de Mori, Romos, Şoimuş, Teliucu Inferior, Tomeşti, Topliţa, Turdaş, Vălişoara, Veţel, Vorţa, Zam.

Viorica Dăncilă a obţinut mai multe voturi în comunele: Băcia, Băiţa, Brănişca, Buceş, Burjuc, Bulzeştii de Sus, Cerbăl, Crişcior, Densuş, Gurasada, Lelese, Răchitova, Ribiţa, Sarmizegetusa, Sălaşu de Sus, Sântamaria Orlea, Toteşti, Vaţa de Jos.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!