JUSTIŢIE Procesul fostului primar al Hunedoarei a ajuns la a 40-a înfăţişare

imagesOvidiu Hada şi fostul viceprimar al Hunedoarei, Robert Dan, sunt chemaţi în faţa instanţei Curţii de Apel Alba Iulia, pentru a răspunde acuzaţiilor formulate de procurorii anti-corupţie în privinţa unor contracte de prestări servicii considerate ilegale, pe care fosta administraţie locală le-a semnat cu firme private.

Dosarul fostului primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, este judecat la Curtea de Apel Alba Iulia, iar procesul început în anul 2011 a ajuns la al patruzecelea termen de judecată. Problemele care au dus la prelungirea judecării cauzelor au fost legate de expertizele contabile solicitate şi administrate în dosar. „La termenul trecut al procesului instanţa a hotărât amânarea cauzei. S-a făcut o adresă către Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, pentru aplicarea vizei pe fiecare filă a raportului de expertiză. De asemenea, a mai fost cerută o exepertiză contabilă în dosar, dar instanţa a respins solicitarea, considerând că expertiza a răspuns întrebărilor ridicate de apărare”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Un proces îndelungat

Fostul primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, şi fostul viceprimar Robert Dan au fost acuzaţi că au aprobat, în perioada 2008 – 2009, mai multe achiziţii ilegale efectuate de administraţia publică locală, prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 150.000 de euro bugetului local. Potrivit anchetatorilor, Hada ar fi contribuit la atribuirea ilegală a unor contracte, de către Primăria Hunedoara, către apropiaţi ai săi. Ovidiu Hada a respins acuzaţiile procurorilor anticoruţie.

Şefii fostei administraţii locale a municipiului Hunedoara au mai fost condamnaţi, într-un alt dosar ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, la închisoare cu executare (5 ani – Ovidiu Hada, trei ani – Robert Dan)pentru infracţuni legate de traficul de influenţă, în care prejudiciul a fost stabilit la 40.000 de euro. Sentinţa a fost atacată cu recurs.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”