JUSTIŢIE Procesul fostului primar al Hunedoarei a ajuns la a 40-a înfăţişare

imagesOvidiu Hada şi fostul viceprimar al Hunedoarei, Robert Dan, sunt chemaţi în faţa instanţei Curţii de Apel Alba Iulia, pentru a răspunde acuzaţiilor formulate de procurorii anti-corupţie în privinţa unor contracte de prestări servicii considerate ilegale, pe care fosta administraţie locală le-a semnat cu firme private.

Dosarul fostului primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, este judecat la Curtea de Apel Alba Iulia, iar procesul început în anul 2011 a ajuns la al patruzecelea termen de judecată. Problemele care au dus la prelungirea judecării cauzelor au fost legate de expertizele contabile solicitate şi administrate în dosar. „La termenul trecut al procesului instanţa a hotărât amânarea cauzei. S-a făcut o adresă către Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, pentru aplicarea vizei pe fiecare filă a raportului de expertiză. De asemenea, a mai fost cerută o exepertiză contabilă în dosar, dar instanţa a respins solicitarea, considerând că expertiza a răspuns întrebărilor ridicate de apărare”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Un proces îndelungat

Fostul primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, şi fostul viceprimar Robert Dan au fost acuzaţi că au aprobat, în perioada 2008 – 2009, mai multe achiziţii ilegale efectuate de administraţia publică locală, prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 150.000 de euro bugetului local. Potrivit anchetatorilor, Hada ar fi contribuit la atribuirea ilegală a unor contracte, de către Primăria Hunedoara, către apropiaţi ai săi. Ovidiu Hada a respins acuzaţiile procurorilor anticoruţie.

Şefii fostei administraţii locale a municipiului Hunedoara au mai fost condamnaţi, într-un alt dosar ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, la închisoare cu executare (5 ani – Ovidiu Hada, trei ani – Robert Dan)pentru infracţuni legate de traficul de influenţă, în care prejudiciul a fost stabilit la 40.000 de euro. Sentinţa a fost atacată cu recurs.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru