JUSTIŢIE Procesul fostului primar al Hunedoarei a ajuns la a 40-a înfăţişare

imagesOvidiu Hada şi fostul viceprimar al Hunedoarei, Robert Dan, sunt chemaţi în faţa instanţei Curţii de Apel Alba Iulia, pentru a răspunde acuzaţiilor formulate de procurorii anti-corupţie în privinţa unor contracte de prestări servicii considerate ilegale, pe care fosta administraţie locală le-a semnat cu firme private.

Dosarul fostului primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, este judecat la Curtea de Apel Alba Iulia, iar procesul început în anul 2011 a ajuns la al patruzecelea termen de judecată. Problemele care au dus la prelungirea judecării cauzelor au fost legate de expertizele contabile solicitate şi administrate în dosar. „La termenul trecut al procesului instanţa a hotărât amânarea cauzei. S-a făcut o adresă către Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, pentru aplicarea vizei pe fiecare filă a raportului de expertiză. De asemenea, a mai fost cerută o exepertiză contabilă în dosar, dar instanţa a respins solicitarea, considerând că expertiza a răspuns întrebărilor ridicate de apărare”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Un proces îndelungat

Fostul primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, şi fostul viceprimar Robert Dan au fost acuzaţi că au aprobat, în perioada 2008 – 2009, mai multe achiziţii ilegale efectuate de administraţia publică locală, prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 150.000 de euro bugetului local. Potrivit anchetatorilor, Hada ar fi contribuit la atribuirea ilegală a unor contracte, de către Primăria Hunedoara, către apropiaţi ai săi. Ovidiu Hada a respins acuzaţiile procurorilor anticoruţie.

Şefii fostei administraţii locale a municipiului Hunedoara au mai fost condamnaţi, într-un alt dosar ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, la închisoare cu executare (5 ani – Ovidiu Hada, trei ani – Robert Dan)pentru infracţuni legate de traficul de influenţă, în care prejudiciul a fost stabilit la 40.000 de euro. Sentinţa a fost atacată cu recurs.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus         Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate         Peste 3.000 de oameni sunt în izolare în județul Hunedoara         Amenzi în valoare de 330.000 de lei date de Garda de Mediu în județul Hunedoara         Cadrele medicale vor putea fi cazate la Secția de Recuperare de la Baia Sărată – Deva         100 de cazuri de coronavirus înregistrate până acum în județul Hunedoara         Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500