JUSTIŢIE Arest prelungit pentru baronul Văii Jiului

MAIN-simota_papaOmul de afaceri hunedorean Alin Simota va rămâne după gratii. Curtea de Apel Alba Iulia a admis solicitarea procurorilor DIICOT de prelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţii acuzaţi de cămătărie şi şantaj.

Magistraţii au decis prelungirea mandatelor de arestare preventivă pentru Alin Simota, Ioan Moldovan, Mircea Varodi şi Florin Muntean. De asemenea, în aceeaşi situaţie se află şi inculpaţii arestaţi în prima fază a anchetei: Constantin Litera (fost bodyguard al lui Simota), Simina Mirela Litera, Mihai Eminovici Ciobanu şi Florin Voicu Micluţa. Decizia Curţii de Apel poate fi contestată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pentru un alt inculpat, Bota Gheorghe, instanţa a emis un mandat de arestare în lipsă pe o perioadă de 30 de zile. În dosar mai este cercetat un fost poliţist de la DGIPI Hunedoara, care are interdicţie să părăsească ţara. Gruparea era specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, înşelăciune şi a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara.
Potrivit DIICOT, Alin Simota a fost învinuit că a condus o grupare violentă de cămătari, specializată în şantajarea unor oameni de afaceri din Hunedoara.”Se exercitau violenţe, persoanele erau răpite pentru a se face presiuni asupra lor în diferite locaţii. Părţile vătămate nu ştiau ce datorează, decât ceea ce li se cerea“, preciza la momentul arestării, procurorul DIICOT Ioan Mureşan.
Alin Simota a fost patron al echipei de fotbal Jiul Petroşani. În 2008 a candidat la funcţia de primar în Petroşani. Dosarul este rezultatul cercetărilor în cauza în care a fost arestat Constantin Litera, fost bodyguard acestuia. Practic, noile arestări sunt rezultatul activităţii infracţionale derulate în perioada în care Simota şi Litera au colaborat şi au făcut afaceri împreună. Ulterior, cei doi s-au despărţit iar Litera şi-a organizat propria reţea de cămătărie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard