JUSTIŢIE Arest prelungit pentru baronul Văii Jiului

MAIN-simota_papaOmul de afaceri hunedorean Alin Simota va rămâne după gratii. Curtea de Apel Alba Iulia a admis solicitarea procurorilor DIICOT de prelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţii acuzaţi de cămătărie şi şantaj.

Magistraţii au decis prelungirea mandatelor de arestare preventivă pentru Alin Simota, Ioan Moldovan, Mircea Varodi şi Florin Muntean. De asemenea, în aceeaşi situaţie se află şi inculpaţii arestaţi în prima fază a anchetei: Constantin Litera (fost bodyguard al lui Simota), Simina Mirela Litera, Mihai Eminovici Ciobanu şi Florin Voicu Micluţa. Decizia Curţii de Apel poate fi contestată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pentru un alt inculpat, Bota Gheorghe, instanţa a emis un mandat de arestare în lipsă pe o perioadă de 30 de zile. În dosar mai este cercetat un fost poliţist de la DGIPI Hunedoara, care are interdicţie să părăsească ţara. Gruparea era specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, înşelăciune şi a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara.
Potrivit DIICOT, Alin Simota a fost învinuit că a condus o grupare violentă de cămătari, specializată în şantajarea unor oameni de afaceri din Hunedoara.”Se exercitau violenţe, persoanele erau răpite pentru a se face presiuni asupra lor în diferite locaţii. Părţile vătămate nu ştiau ce datorează, decât ceea ce li se cerea“, preciza la momentul arestării, procurorul DIICOT Ioan Mureşan.
Alin Simota a fost patron al echipei de fotbal Jiul Petroşani. În 2008 a candidat la funcţia de primar în Petroşani. Dosarul este rezultatul cercetărilor în cauza în care a fost arestat Constantin Litera, fost bodyguard acestuia. Practic, noile arestări sunt rezultatul activităţii infracţionale derulate în perioada în care Simota şi Litera au colaborat şi au făcut afaceri împreună. Ulterior, cei doi s-au despărţit iar Litera şi-a organizat propria reţea de cămătărie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au slujit la hramul Mănăstirii Prislop         Despre plecarea pe drumul fără întoarcere a Mariei Toma Damşa         Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3