Județul Hunedoara primește echipamente medicale și dezinfectanți din Coreea de Sud

În judeţul Hunedoara vor ajunge, joi, 1.380 de combinezoane de protecţie, 30 de litri de dezinfectant de nivel înalt a suprafeţelor şi instrumentarului şi două filtre pentru camerele de izolare de transport cu presiune negativă.

„Echipamentele de protecţie vor ajunge la personalul din judeţul Hunedoara, medical şi non-medical, care asigură asistenţă medicală de specialitate, primul ajutor şi transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină a pacienţilor suspecţi ori confirmaţi”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Echipamentele au fost aduse în această dimineaţă cu o aeronavă NATO din Coreea de Sud iar în cursul acestei zile va începe distribuirea, în funcţie de nevoi, către personalul medical din Ministerul Sănătăţii şi echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne. Materialele de protecţie au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi I.G.S.U. având în vedere contagiozitatea extrem de înaltă a virusului COVID – 19 care nu poate fi ţinută sub control în lipsa acestora, au informat reprezentanţii ISU Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Județul Hunedoara primește echipamente medicale și dezinfectanți din Coreea de Sud

  1. Nicolae

    Credeam ca din Germania ! 🙂 🙂 Aaa , Germania a refuzat sa trimita pe contracte in curs ! Multumim UE ! 🙁 Solidaritate ? Cand ne furati resursele cu “cozile de topor” de la noi ,atunci era solidaritate ! Am inteles ! 🙁 ;(

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre