Județul Hunedoara primește echipamente medicale și dezinfectanți din Coreea de Sud

187

În judeţul Hunedoara vor ajunge, joi, 1.380 de combinezoane de protecţie, 30 de litri de dezinfectant de nivel înalt a suprafeţelor şi instrumentarului şi două filtre pentru camerele de izolare de transport cu presiune negativă.

„Echipamentele de protecţie vor ajunge la personalul din judeţul Hunedoara, medical şi non-medical, care asigură asistenţă medicală de specialitate, primul ajutor şi transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină a pacienţilor suspecţi ori confirmaţi”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Echipamentele au fost aduse în această dimineaţă cu o aeronavă NATO din Coreea de Sud iar în cursul acestei zile va începe distribuirea, în funcţie de nevoi, către personalul medical din Ministerul Sănătăţii şi echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne. Materialele de protecţie au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi I.G.S.U. având în vedere contagiozitatea extrem de înaltă a virusului COVID – 19 care nu poate fi ţinută sub control în lipsa acestora, au informat reprezentanţii ISU Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Județul Hunedoara primește echipamente medicale și dezinfectanți din Coreea de Sud

  1. Nicolae

    Credeam ca din Germania ! 🙂 🙂 Aaa , Germania a refuzat sa trimita pe contracte in curs ! Multumim UE ! 🙁 Solidaritate ? Cand ne furati resursele cu „cozile de topor” de la noi ,atunci era solidaritate ! Am inteles ! 🙁 ;(

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *