Judeţul Hunedoara, destinaţie preferată a turiştilor maghiari

O firmă din Ungaria organizează excursii în care punctul terminus este cel dorit de clienţi, iar Cetatea Devei şi Castelul Corvinilor sunt printre cele mai dorite de turişti

exterior

Faptul că Hunedoara tinde să devină un judeţ eminamente turistic este cunoscut nu doar în ţară, ci şi în străinătate.

muzica

Un tren deosebit

Zilele trecute, 70 de turişti din Ungaria au vizitat câteva obiective din judeţul Hunedoara, lucru ce este obişnuit. Aceştia au venit, de la Budapesta, cu o garnitură de tren extrem de interesant compusă. Astfel, pe lângă locurile comode pentru pasageri, trenul avea şi un vagon amenajat ca o sală de concerte, unde puteau cânta nu doar instrumentiştii profesionişti, ci şi turiştii, organizându-se chiar şi karaoke pentru doritori. Tot în acest salon tronează tablouri cu Florian Albert, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai Ungariei, Balon de aur în 1967. Iar pe lângă toate acestea, trenul avea bar şi restaurant, ambele bine garnisite.

baieti

Clienţii aleg destinaţia

Ineditul acestei excursii constă, însă, în alt lucru. “Firma organizează excursii unde punctul terminus este cel pe care îl doresc pasagerii. Acum ei au ales Deva şi Hunedoara, şi nu este prima oară când fac acest lucru”, a spus Zoltan Pinter, de la firma de turism. Excursiile firmei au început cu mai mulţi ani în urmă, destinaţia finală a acestora fiind, în general, în zone din Ardeal unde sunt comunităţi maghiare mari, făcându-se şi opriri în traseu. Astfel, cele două destinaţii, mai exact Cetatea Devei şi Castelul Corvinilor din Hunedoara, erau cunoscute mai demult de către turişti, aceştia oprindu-se aici şi în alte călătorii. Şi se pare că locurile au plăcut mult turiştilor maghiari, pentru că aceştia au preferat ca punctul terminus al excursiei să fie judeţul Hunedoara, fără a mai merge spre Harghita, Covasna sau Mureş. „Din păcate, au fost ceva încurcături la vamă, care ne-au întârziat. Am avut la dispoziţie doar câteva ore să vizităm Cetatea Devei şi Castelul Corvinilor din Hunedoara, dar a fost bine. Data viitoare sperăm să nu mai avem ghinion”, a declarat Tivadar Antal, însoţitorul de tren, care vorbeşte şi limba română. O astfel de excursie, turiştii oprindu-se în judeţ şi pentru a mânca sau bea ceva ori să-şi achiziţioneze diverse suveniruri, a costat 18.000 de forinţi sau 250 de lei. În preţul de 250 de lei au intrat biletul de călătorie, o gustare şi o masă principală, precum şi taxele de la Cetate şi Castel, precum şi transportul dintre cele două obiective, aşa că o parte din banii plătiţi de turiştii maghiari au rămas în judeţul Hunedoara. Nu ştim,însă, dacă aceeaşi sumă ar fi valabilă şi pentru o excursie de o zi, organizată de o firmă românească, în condiţii similare, de la Deva la Budapesta, dar asta este deja o altă poveste.

restaurant

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!