Jefuit în propria casă, după ce a fost lovit în cap, la ușă, și împins în locuință!

205

Un bărbat de 37 de ani, din Lupeni, a trecut prin momente cumplite. A ajuns acasă de la serviciu și, după ce a băgat cheia în ușa locuinței, a fost lovit cu putere în zona capului, apoi împins în casă. Hoții au furat tot ce le-a căzut în mână.

Autorii faptei sunt doi tineri din Lupeni, unul în vârstă de 21 de ani, iar cel de-al doilea de numai 16 ani, cercetați acum de polițiștii din localitate pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Potrivit IPJ Hunedoara, în data de 25.01.2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Lupeni, despre faptul că în data de 23.01.2019, în jurul orei 16:00, când a revenit de la serviciu – după ce, în prealabil a consumat băuturi alcoolice în incinta unui bar – în momentul în care a introdus cheia în ușa apartamentului, a fost lovit în zona capului de o persoană necunoscută şi a fost împins în locuința sa. În apartament, bărbatul a fost lovit în continuare de către doi tineri care, sub amenințarea unui cuțit i-au sustras 640 de lei, două telefoane mobile, un televizor și un sistem audio, precum şi mai multe sticle de băuturi alcoolice.
”În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. În urma activităților desfăşurate de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, au fost identificaţi doi tineri din localitate, unul în vârstă de 21 de ani şi un minor în vârstă de 16 ani, bănuiţi de comiterea faptei. Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, în data de 23.01.2019, cei doi au urmărit partea vătămată de la barul unde acesta a consumat băuturi alcoolice, până în scara blocului unde locuieşte, iar când au ajuns la apartamentul acestuia, l-au lovit în zona capului, după care au pătruns în locuinţă, unde, profitând de faptul că bărbatul se afla în stare de ebrietate, l-au lovit din nou, l-au transportat și imobilizat pe patul din dormitor, unde minorul, sub ameninţare, l-a deposedat de 140 de lei, un telefon mobil şi actele de identitate. În acest timp, tânărul de 21 de ani a căutat prin locuință alte sume de bani. Cei doi au părăsit locuința, nu înainte de a-i mai sustrage persoanei vătămate un televizor, un sistem audio, mai multe sticle cu băutură, precum şi 500 de lei, de pe o noptieră”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Poliţiştii au recuperat mai bine de jumătate din prejudiciul cauzat, bunurile sustrase fiind ridicate pentru cercetări, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri, la locuinţele celor doi. La percheziţii, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale Hunedoara.
Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați magistraţilor Judecătoriei Petroșani, în vederea luării măsurilor legale.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor doi, cu privire la care există indicii că ar fi comis, pe raza municipiului Lupeni, infracţiuni de furt din societăţi comerciale.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.