Ioan Andone, investiție uriașă pentru a reda strălucirea Restaurantului Corvinul

1431

Ioan Andone a cumpărat restaurantul unde au cinat șeful URSS și Ceaușescu.

Fostul restaurant Corvinul, locul faimos în deceniile trecute după ce în 1962 au cinat aici Nikita Hruşciov (şeful de stat al Uniunii Sovietice în anii 1953 – 1964 ai Războiului Rece), dar şi Nicolae Ceauşescu şi Gheorghe Gheorghiu Dej, este patronat de omul de fotbal Ioan Andone. La începutul anilor ’80, Andone făcea parte din „generaţia de aur” a clubului Corvinul Hunedoara, condusă de Mircea Lucescu.

S-a transferat în 1983 la Dinamo Bucureşti, însă a rămas ataşat de fotbalul hunedorean şi de oraş, iar restaurantul unde petrecea uneori cu colegii de echipă i-a rămas în suflet. Actualul antrenor spune că în ultimi ani a investit aproape un milion de euro pentru a-i reda vechii clădiri, devenită o ruină după 1990, strălucirea din deceniile trecute.

„Am ajuns la o investiţie de aproape un milion de euro cu totul –  cu achiziţie şi cu tot ce s-a făcut aici. Am făcut-o pentru că am locuit aici, am trăit în acest oraş, am făcut-o şi pentru hunedoreni. Nu este o afacere, pentru că într-o afacere îţi scoţi banii într-un anumit timp, dar va rămâne clădirea, o să rămână copilului meu şi asta contează până la urmă. Este o amintire frumoasă. Mult mai târziu am aflat istoria restaurantului. Pe vremea lui Ceauşescu nu ştiam că această clădire fusese inaugurată de şeful URSS, Nikita Hruşciov. Eu am alte amintiri legate de restaurantul Corvinul. Aici am fost la două nunţi, la Petcu şi la Nicşa (n.r. foşti jucători ai echipei Corvinul) şi, în separeul de sus, pe vremea lui Mircea Lucescu, la botezul fetiţei lui Florea Dumitrache. Aici sărbătoream cu prietenii după meciurile bune, câştigate,  era un loc unde venea toată lumea bună a Hunedoarei acelor vremuri. A rămas o clădire splendidă care face cinste Hunedoarei”, spune Ioan Andone.

Lucrările la fostul restaurant Corvinul au început în 2016. A fost înfiinţată o sală de nunţi, care funcţionează vara, însă celelalte spaţii au rămas închise în aşteptarea finalizării lucrărilor de renovare. Frescele realist-socialiste care împodobeau pereţii fostului restaurant au fost înlocuite de tablouri mai actuale, însă marmura veche de Ruşchiţa folosită în abundenţă de constructorii din anii ’50 a fost păstrată. Sala de la etaj unde cinau mai marii regimului comunist şi Hruşciov a fost compartimentată transformat în dormitoare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.