INVESTIŢII Motoarele Aqualand vor trece pe ”modul silenţios”

DSC_0712Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, susţine că a găsit soluţia pentru problemele reclamate de către devenii care locuiesc în vecinătatea complexului Aqualand. Oamenii au dat primăria în judecată, din cauza zgomotelor şi trepidaţiilor produse de staţia de cogenerare de energie electrică a bazei de agrement va fi diminuat.

Zgomotul care provine de la motoarele staţiei de cogenerare folosite de complexul de agrement Aqualand din Deva va fi diminuat, pentru a fi înlăturat disconfortul reclamat de locatarii caselor în vecinătatea cărora a fost construită staţia. Administraţia locală va investi în izolarea instalaţiilor de cogenerare de energie din Aqualand. „Vor fi montate filtre speciale şi panouri în jurul staţiei, care vor face ca zgomotul produs de aceasta să fie cât mai mic. De asemenea, pentru înlăturarea trepidaţiilor, sub motoare va fi amplasat un covor de cauciuc. Deocamdată nu putem estima care va fi valoarea investiţiei, dar sperăm ca aceasta să fie realizată în următoarele două luni”, a spus Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Reprezentanţii Aqualand susţin că în afara acestor investiţii de urgenţă, staţia de cogenerare va fi „upgradată”, adică va beneficia de dotări moderne.

S-au plâns de zgomot şi trepidaţii
Încă din toamna anului 2010, grupul de cogenerare (instalaţie care produce simultan agent termic şi energie electrică) instalat la Aqualand a generat un val de reclamaţii şi procese iniţiate de proprietari de case din vecinătatea acestuia. Oamenii s-au plâns că investiţia de aproape un million de euro instalaţii poluează fonic. Instanţele le-au dat, partial, dreptate reclamanţilor, în sensul că au dispus ridicarea autorizaţiei de mediu pentru grupul de cogenerare. Decizia magistraţilor înseamnă oprirea funcţionării acestuia, măsură care nu a fost luată deocamdată de administraţia locală, pe motiv că până în prezent nu a primit nicio notificare oficială.
Motoarele Aqualand produc energie atât pentru complexul acvatic. Produc, de asemenea, energie şi pentru sistemul naţional energetic, în valoare de circa 200.000 de lei, lunar. Oprirea funcţionării acestora ar însemna costuri suplimentare de sute de mii de lei lunar, pentru Aqualand.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!