INVESTIŢII Motoarele Aqualand vor trece pe ”modul silenţios”

DSC_0712Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, susţine că a găsit soluţia pentru problemele reclamate de către devenii care locuiesc în vecinătatea complexului Aqualand. Oamenii au dat primăria în judecată, din cauza zgomotelor şi trepidaţiilor produse de staţia de cogenerare de energie electrică a bazei de agrement va fi diminuat.

Zgomotul care provine de la motoarele staţiei de cogenerare folosite de complexul de agrement Aqualand din Deva va fi diminuat, pentru a fi înlăturat disconfortul reclamat de locatarii caselor în vecinătatea cărora a fost construită staţia. Administraţia locală va investi în izolarea instalaţiilor de cogenerare de energie din Aqualand. „Vor fi montate filtre speciale şi panouri în jurul staţiei, care vor face ca zgomotul produs de aceasta să fie cât mai mic. De asemenea, pentru înlăturarea trepidaţiilor, sub motoare va fi amplasat un covor de cauciuc. Deocamdată nu putem estima care va fi valoarea investiţiei, dar sperăm ca aceasta să fie realizată în următoarele două luni”, a spus Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Reprezentanţii Aqualand susţin că în afara acestor investiţii de urgenţă, staţia de cogenerare va fi „upgradată”, adică va beneficia de dotări moderne.

S-au plâns de zgomot şi trepidaţii
Încă din toamna anului 2010, grupul de cogenerare (instalaţie care produce simultan agent termic şi energie electrică) instalat la Aqualand a generat un val de reclamaţii şi procese iniţiate de proprietari de case din vecinătatea acestuia. Oamenii s-au plâns că investiţia de aproape un million de euro instalaţii poluează fonic. Instanţele le-au dat, partial, dreptate reclamanţilor, în sensul că au dispus ridicarea autorizaţiei de mediu pentru grupul de cogenerare. Decizia magistraţilor înseamnă oprirea funcţionării acestuia, măsură care nu a fost luată deocamdată de administraţia locală, pe motiv că până în prezent nu a primit nicio notificare oficială.
Motoarele Aqualand produc energie atât pentru complexul acvatic. Produc, de asemenea, energie şi pentru sistemul naţional energetic, în valoare de circa 200.000 de lei, lunar. Oprirea funcţionării acestora ar însemna costuri suplimentare de sute de mii de lei lunar, pentru Aqualand.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă + 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj