Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie

Amer Sports, o companie finlandeză de articole sportive, în special de clăpari de schi, cu mărci recunoscute la nivel internaţional, fabricate în siturile proprii din Austria, Bulgaria precum şi în fabricile partenere din România îşi va extinde activitatea în Orăştie, informează Primăria Orăştie.

Grupul Amer a cumpărat o clădire în Orăştie pentru a-şi extinde propria activitate, iar în următoarea perioadă pregăteşte construcţia unei noi hale de producţie.

„Pentru consolidarea poziţiei de lideri globali în clăpari de schi şi pentru creşterea competitivităţii mărcilor sale globale, Amer Sports a decis să îşi dezvolte amprenta de manufacturare a produselor pentru sporturi de iarnă, acesta fiind lider mondial cu o cotă de piaţă de 27 %, având o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de euro şi un număr total de 9.450 de angajaţi, la nivel global. În urma acestui plan strategic, Amer Sports şi Chimica Group au semnat un contract de transfer a producţiei de clăpari de schi de la modelul curent de parteneriat la un model deţinut de Amer Sports Operations prin propria entitate Amer Sports RO S.R.L cu sediul în Orăştie, proces care se va derula în timpul anului 2020”, susţine primarul Ovidiu Bălan.

Transferul activităţii şi a unei părţi din personalul angajat se va face treptat, respectiv din luna mai şi până în luna decembrie a acestui an, activitatea desfăşurându-se în paralel, în actuala locaţie (str.Codrului), dar şi în noua locaţie care va fi în incinta Uzinei Mecanice (str. N.Titulescu). Toţi angajaţii care lucrează pe activităţile Salomon din Chimsport vor fi preluaţi de Grupul Amer, astfel că începând cu anul 2021 aproximativ 450 de persoane îşi vor desfăşura activitatea în cadrul noii societăţi Amer Sports România, informează municipalitatea.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”