Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie

Amer Sports, o companie finlandeză de articole sportive, în special de clăpari de schi, cu mărci recunoscute la nivel internaţional, fabricate în siturile proprii din Austria, Bulgaria precum şi în fabricile partenere din România îşi va extinde activitatea în Orăştie, informează Primăria Orăştie.

Grupul Amer a cumpărat o clădire în Orăştie pentru a-şi extinde propria activitate, iar în următoarea perioadă pregăteşte construcţia unei noi hale de producţie.

„Pentru consolidarea poziţiei de lideri globali în clăpari de schi şi pentru creşterea competitivităţii mărcilor sale globale, Amer Sports a decis să îşi dezvolte amprenta de manufacturare a produselor pentru sporturi de iarnă, acesta fiind lider mondial cu o cotă de piaţă de 27 %, având o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de euro şi un număr total de 9.450 de angajaţi, la nivel global. În urma acestui plan strategic, Amer Sports şi Chimica Group au semnat un contract de transfer a producţiei de clăpari de schi de la modelul curent de parteneriat la un model deţinut de Amer Sports Operations prin propria entitate Amer Sports RO S.R.L cu sediul în Orăştie, proces care se va derula în timpul anului 2020”, susţine primarul Ovidiu Bălan.

Transferul activităţii şi a unei părţi din personalul angajat se va face treptat, respectiv din luna mai şi până în luna decembrie a acestui an, activitatea desfăşurându-se în paralel, în actuala locaţie (str.Codrului), dar şi în noua locaţie care va fi în incinta Uzinei Mecanice (str. N.Titulescu). Toţi angajaţii care lucrează pe activităţile Salomon din Chimsport vor fi preluaţi de Grupul Amer, astfel că începând cu anul 2021 aproximativ 450 de persoane îşi vor desfăşura activitatea în cadrul noii societăţi Amer Sports România, informează municipalitatea.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece + 19 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Numărul pacienților decedați în județul Hunedoara, care au fost diagnosticați cu Covid 19, a ajuns la 16         REAL TIME – SINE DIE! Judeţul Hunedoara, incapabil să testeze Covid – 19 cu două aparate în dotare         Starea de Urgență prelungită cu o lună în România         Viorel Demean, șeful ISU Hunedoara, a fost externat din spital         Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei