INVESTIȚIE ÎN STAND BY. Controversele șoselei Hunedoara – Călan, devenită motiv de răfuială în Consiliul Județean

Au trecut cinci luni de la semnarea contractului de reabilitare a Drumului Județean 687, pe sectorul de circa 10 kilometri, între Hunedoara și Călan, iar execuția proiectului încă nu a demarat, spre nemulțumirea șoferilor care își pun în pericol siguranța și își strică mașinile pe șoseaua plină de gropi și denivelări.

Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, a declarat zilele trecute că nu știe când vor începe lucrările și a dat vina pe șefa Direcției Tehnice a Consiliului Județean Hunedoara, Carmen Guran, pentru întârzieri. Aceasta, la rândul ei, nu a dorit să comenteze afirmațiile administratorului public, menționând doar că sunt lipsite de suport.

Acuzațiile au venit chiar a doua zi după ce Tribunalul Hunedoara a suspendat atât hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara prin care a fost desfiinţată Direcţia Tehnică a instituţiei şi dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara de demitere a directorului acesteia. Răfuielile interne din Consiliul Județean Hunedoara, pe tema reabilitării Drumului Județean 687 Hunedoara – Călan nu au dus la grăbirea începerii lucrărilor, însă au dat naștere unor controverse legate de investiție.

Contractul semnat din octombrie 2018

Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Hunedoara şi reprezentanţii asocierii de firme SC Proactiv SRL – SC Drupo SRL – SC Sercotrans SRL au semnat, în 2 octombrie 2018, contractul de investiţii privind modernizarea şoselei Hunedoara – Călan, în lungime de zece kilometri. Proiectul este finanţat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional  2014 – 2020, şi are o valoare de 36,4 milioane de lei, din care UE va asigura 28,22 milioane de lei, contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara, de 2 la sută, va fi de 664,12 mii lei, iar din fonduri guvernamentale va fi asigurată suma de 4,31 milioane lei. Consiliul Judeţean Hunedoara va mai adăuga 3,13 milioane lei pentru construirea podului peste calea ferată de la intrarea în Călan. Durata de execuţie a lucrării a fost estimată de 23 de luni, la care s-a adăugat o perioadă de trei luni necesară proiectării.

Conform proiectului, pe o lungime de 3,71 km drumul va avea o lăţime de 9 metri pentru a permite construirea unei benzi speciale de urcare pentru traficul greu. Pe restul porţiunii de drum, lăţimea părţii carosabile va fi extinsă la 6 metri cu 2 benzi de circulaţie, 2 benzi de încadrare de de câte un sfert de metru fiecare şi acostamente de 0,75 de metru fiecare. Pasajul peste calea ferată Simeria-Petroşani va fi reabilitat, iar pe o porţiune de 3,4 kilometri şoseaua va dispune şi de trotuare, informa Consiliul Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși