INVESTIȚIE ÎN STAND BY. Controversele șoselei Hunedoara – Călan, devenită motiv de răfuială în Consiliul Județean

Au trecut cinci luni de la semnarea contractului de reabilitare a Drumului Județean 687, pe sectorul de circa 10 kilometri, între Hunedoara și Călan, iar execuția proiectului încă nu a demarat, spre nemulțumirea șoferilor care își pun în pericol siguranța și își strică mașinile pe șoseaua plină de gropi și denivelări.

Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, a declarat zilele trecute că nu știe când vor începe lucrările și a dat vina pe șefa Direcției Tehnice a Consiliului Județean Hunedoara, Carmen Guran, pentru întârzieri. Aceasta, la rândul ei, nu a dorit să comenteze afirmațiile administratorului public, menționând doar că sunt lipsite de suport.

Acuzațiile au venit chiar a doua zi după ce Tribunalul Hunedoara a suspendat atât hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara prin care a fost desfiinţată Direcţia Tehnică a instituţiei şi dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara de demitere a directorului acesteia. Răfuielile interne din Consiliul Județean Hunedoara, pe tema reabilitării Drumului Județean 687 Hunedoara – Călan nu au dus la grăbirea începerii lucrărilor, însă au dat naștere unor controverse legate de investiție.

Contractul semnat din octombrie 2018

Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Hunedoara şi reprezentanţii asocierii de firme SC Proactiv SRL – SC Drupo SRL – SC Sercotrans SRL au semnat, în 2 octombrie 2018, contractul de investiţii privind modernizarea şoselei Hunedoara – Călan, în lungime de zece kilometri. Proiectul este finanţat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional  2014 – 2020, şi are o valoare de 36,4 milioane de lei, din care UE va asigura 28,22 milioane de lei, contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara, de 2 la sută, va fi de 664,12 mii lei, iar din fonduri guvernamentale va fi asigurată suma de 4,31 milioane lei. Consiliul Judeţean Hunedoara va mai adăuga 3,13 milioane lei pentru construirea podului peste calea ferată de la intrarea în Călan. Durata de execuţie a lucrării a fost estimată de 23 de luni, la care s-a adăugat o perioadă de trei luni necesară proiectării.

Conform proiectului, pe o lungime de 3,71 km drumul va avea o lăţime de 9 metri pentru a permite construirea unei benzi speciale de urcare pentru traficul greu. Pe restul porţiunii de drum, lăţimea părţii carosabile va fi extinsă la 6 metri cu 2 benzi de circulaţie, 2 benzi de încadrare de de câte un sfert de metru fiecare şi acostamente de 0,75 de metru fiecare. Pasajul peste calea ferată Simeria-Petroşani va fi reabilitat, iar pe o porţiune de 3,4 kilometri şoseaua va dispune şi de trotuare, informa Consiliul Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție