Investiţie în impas. Planul eşuat de a transforma blocurile fantomă din Hunedoara în reşedinţe de lux

Cele trei imobile nefinalizate de pe Strada Moldovei urmau să fie transformate într-un ansamblu rezidenţial, însă proiectul a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată

anl

De peste două decenii, trei blocuri de pe Strada Moldovei din Hunedoara stau în paragină şi reprezintă un pericol pentru cei care se aventurează noaptea prin zonă. În scheletele construcţiilor rămase nefinalizate la începutul anulilor 1990 se adăpostesc oameni ai străzii şi, uneori, stau la pândă răufăcători. Blocurile nefinalizate s-au aflat în patrimoniul ICSH, apoi au fost preluate de Esparom, o societate a Grupului Tender, iar la intrarea în insolvenţă a acesteia, au intrat în proprietatea grupului imobiliar Trustee, şi el din Grupul Tender. Investitorii aveau planuri mari pentru blocurile lăsate în paragină, dar nu le-au mai dus la bun sfârşit. Pe pagina de internet a Grupului Imobilar Trustee a fost publicat proiectul de reconstrucţie a ansamblului rezidenţial central din Hunedoara, care cuprindea cele trei blocuri fantomă, viitoare reşedinţe de lux. 90 de apartamente cu două, trei şi patru camere urmau să fie scoase la vânzare, la finalizarea proiectului.

Teoretice  locuinţe ”de fiţe”

Ansamblul de blocuri central, cu structura de beton armat, urma să fie realizat în parte din zidărie BCA, iar fiecare scară urma să fie prevăzută cu ascensor hidraulic modern. Casa scării în fiecare dintre cele trei blocuri urma să fie placată cu pardoseli şi trepte de gresie antiderapantă. Parapeţii teraselor erau realizate din zidărie şi confecţii metalice şi sticlă, iar blocurile erau dotate cu terase hidroizolate şi termoizolate, rezistente la intemperii. Apartamentele erau dotate cu toate utilităţile, inclusiv cu dulapuri încastrate, iar bucătăriile şi băile urmau să aibă instalaţii şi aparatură complete pentru necesităţile locatarilor.

„Întreaga zonă exterioara este prevazută ca o zonă verde, îmbogăţită natural cu arbori, în care se vor amenaja spaţii de joacă şi de relaxare. Trotuarele şi aleile pietonale se vor finisa cu dale din piatră, rezistente la trafic”, informau reprezentanţii Grupului Imobiliar Trustee.

În prezent, au confirmat aceştia, proiectul este suspendat. Abia în vara acestui an hunedorenii vor putea afla dacă lucrările de renovare a blocurilor fantomă de pe Strada Moldovei vor fi reluate.

„Au avut loc lucrări de consolidare a imobilelor şi s-a mai lucrat la mansarda unui bloc, însă acestea au fost oprite”, a declarat un reprezentant al Grupului imobiliar Trustee.

Proiectul ANL aşteaptă banii ministerului

În urmă cu un an, administraţia locală din Hunedoara anunţa că urma să primească 13 milioane de lei de la statul român, prin programul Agenţiei Naţionale a Locuinţei, pentru a continua construcţia unui bloc de 80 de apartamente situat pe Strada Alexandu Vlahuţă din Hunedoara. Proiectul blocului ANL a demarat în 2006, când Primăria Hunedoara a semnat contractul de execuţie a lucrărilor estimate la 17 milioane de lei. A fost blocat, însă, la scurt timp de la începerea construcţiei, după ce firma care îl executa a intrat în faliment. Mai mult, administraţia locală a fost nevoită să aloce fonduri suplimentare pentru a construi un zid de beton în jurul viitorului imobil, pentru a preveni alunecările de teren. Proiectul a fost suspendat ulterior din lipsa fondurilor. Reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că studiul de fezabilitate a fost refăcut şi trimis la Agenţia Naţională a Locuinţei şi că finanţarea proiectului reprezintă o prioritate a instituţiei. (Daniel Guţă)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare