Investiție de 2,3 milioane de euro la Colegiul Pedagogic „Regina Maria”. Banii vin de la UE

Primăria Deva și Agenția de Dezvoltare Regională Vest au semnat, miercuri, contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea clădirilor Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”.

Proiectul prevede reabilitarea, modernizarea și echiparea școlii generale și a sălii de sport cadrul Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”, inclusiv curtea școlii; intervenții la școală, respectiv înlocuirea tâmplăriei existente, recompartimentare interioară, refacerea finisajelor interioare și exterioare, reparații la nivelul șarpantei și demisolului, lucrări de instalații termice, electrice, sanitare, antiefracție, dotare cu mobilier și echipamente IT; intervenții la sală de sport, respectiv anveloparea termică a clădirii, înlocuirea tâmplariei existente, refacerea finisajelor interioare și exterioare, lucrări de instalații termice, electrice, sanitare, antiefracție, dotare cu mobilier pentru sala de sport și vestiare și echipamente sportive; De asemenea, va avea loc reamenajarea curții școlii prin realizarea unor alei și zone verzi, locuri de odihnă pentru elevi. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 38 de luni. Valoarea totală a investiției este de 10.950.555 lei (2.350.711 euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 10.688.592 lei (2.294.477 euro).

Un alt proiect al Devei, pentru care a fost semnat contractul de finanțare este de creștere a eficienței energetice a blocului B de pe Bulevardul Decebal. Investiția vizează izolarea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, înlocuirea lifturilor și instalarea de sisteme alternative de producerea energiei și înlocuirea corpurilor de iluminat din spațiile comune. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 20 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 1.567.952 lei (336.586 euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 940.771 lei (201.951 euro).

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014 – 2020, au fost contractate până în prezent 317 proiecte, în valoare totală de 304,65 milioane euro, valoarea nerambursabilă fiind de 236,73 milioane euro.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna         Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval