Investiție de 2,3 milioane de euro la Colegiul Pedagogic „Regina Maria”. Banii vin de la UE

Primăria Deva și Agenția de Dezvoltare Regională Vest au semnat, miercuri, contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea clădirilor Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”.

Proiectul prevede reabilitarea, modernizarea și echiparea școlii generale și a sălii de sport cadrul Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”, inclusiv curtea școlii; intervenții la școală, respectiv înlocuirea tâmplăriei existente, recompartimentare interioară, refacerea finisajelor interioare și exterioare, reparații la nivelul șarpantei și demisolului, lucrări de instalații termice, electrice, sanitare, antiefracție, dotare cu mobilier și echipamente IT; intervenții la sală de sport, respectiv anveloparea termică a clădirii, înlocuirea tâmplariei existente, refacerea finisajelor interioare și exterioare, lucrări de instalații termice, electrice, sanitare, antiefracție, dotare cu mobilier pentru sala de sport și vestiare și echipamente sportive; De asemenea, va avea loc reamenajarea curții școlii prin realizarea unor alei și zone verzi, locuri de odihnă pentru elevi. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 38 de luni. Valoarea totală a investiției este de 10.950.555 lei (2.350.711 euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 10.688.592 lei (2.294.477 euro).

Un alt proiect al Devei, pentru care a fost semnat contractul de finanțare este de creștere a eficienței energetice a blocului B de pe Bulevardul Decebal. Investiția vizează izolarea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, înlocuirea lifturilor și instalarea de sisteme alternative de producerea energiei și înlocuirea corpurilor de iluminat din spațiile comune. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 20 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 1.567.952 lei (336.586 euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 940.771 lei (201.951 euro).

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014 – 2020, au fost contractate până în prezent 317 proiecte, în valoare totală de 304,65 milioane euro, valoarea nerambursabilă fiind de 236,73 milioane euro.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece + unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu