Intervenţii dificile în Retezat: un incendiu a făcut ravagii în pădurile Hunedoarei

FOTO: IJJ Hunedoara

FOTO: IJJ Hunedoara

Aproape 100 de oameni au fost implicaţi, în weekend,  în stingerea unui incendiu care a afectat mai multe hectare de vegetaţie, în zona unei exploatări forestiere din Retezat.

 Jandarmii montani din Câmpu lui Neag au chemat în ajutor pompierii, după ce au constatat că nu pot opri extinderea unui incendiu izbucnit în masiv, într-o zonă greu accesibilă.

„Echipele de intervenţie au ajuns la locul incendiului după parcurgerea, pe jos, timp de aproximativ doua ore, a unui traseu greu accesibil. Au constatat că arderea se manifesta pe aproximativ două hectare de teren acoperit cu martoane şi resturi rezultate în urma exploatării forestiere. Cu sprijinul a două utilaje grele de la Ocolul Silvic Lupeni, zona incendiului a fost izolată prin trasarea unor benzi de mineralizare a solului. Intervenţia a fost marcată de lipsa surselor de apă pentru stingere, terenul accidentat nefavorabil acţiunii terestre şi de dezvoltarea imprevizibilă a arderii”, a precizat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

 

Pompierii, jandarmii şi angajaţii ocoalelor silvice din zonă au muncit timp de două zile pentru lichidarea incendiului din masivul Retezat. Zona din Retezat în care au avut loc exploatări forestiere a rămas sub supraveghere, pentru a fi prevăzută izbucnirea unor alte incendii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie