Intervenţii dificile în Retezat: un incendiu a făcut ravagii în pădurile Hunedoarei

FOTO: IJJ Hunedoara

FOTO: IJJ Hunedoara

Aproape 100 de oameni au fost implicaţi, în weekend,  în stingerea unui incendiu care a afectat mai multe hectare de vegetaţie, în zona unei exploatări forestiere din Retezat.

 Jandarmii montani din Câmpu lui Neag au chemat în ajutor pompierii, după ce au constatat că nu pot opri extinderea unui incendiu izbucnit în masiv, într-o zonă greu accesibilă.

„Echipele de intervenţie au ajuns la locul incendiului după parcurgerea, pe jos, timp de aproximativ doua ore, a unui traseu greu accesibil. Au constatat că arderea se manifesta pe aproximativ două hectare de teren acoperit cu martoane şi resturi rezultate în urma exploatării forestiere. Cu sprijinul a două utilaje grele de la Ocolul Silvic Lupeni, zona incendiului a fost izolată prin trasarea unor benzi de mineralizare a solului. Intervenţia a fost marcată de lipsa surselor de apă pentru stingere, terenul accidentat nefavorabil acţiunii terestre şi de dezvoltarea imprevizibilă a arderii”, a precizat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

 

Pompierii, jandarmii şi angajaţii ocoalelor silvice din zonă au muncit timp de două zile pentru lichidarea incendiului din masivul Retezat. Zona din Retezat în care au avut loc exploatări forestiere a rămas sub supraveghere, pentru a fi prevăzută izbucnirea unor alte incendii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului