Intervenţii dificile în Retezat: un incendiu a făcut ravagii în pădurile Hunedoarei

FOTO: IJJ Hunedoara

FOTO: IJJ Hunedoara

Aproape 100 de oameni au fost implicaţi, în weekend,  în stingerea unui incendiu care a afectat mai multe hectare de vegetaţie, în zona unei exploatări forestiere din Retezat.

 Jandarmii montani din Câmpu lui Neag au chemat în ajutor pompierii, după ce au constatat că nu pot opri extinderea unui incendiu izbucnit în masiv, într-o zonă greu accesibilă.

„Echipele de intervenţie au ajuns la locul incendiului după parcurgerea, pe jos, timp de aproximativ doua ore, a unui traseu greu accesibil. Au constatat că arderea se manifesta pe aproximativ două hectare de teren acoperit cu martoane şi resturi rezultate în urma exploatării forestiere. Cu sprijinul a două utilaje grele de la Ocolul Silvic Lupeni, zona incendiului a fost izolată prin trasarea unor benzi de mineralizare a solului. Intervenţia a fost marcată de lipsa surselor de apă pentru stingere, terenul accidentat nefavorabil acţiunii terestre şi de dezvoltarea imprevizibilă a arderii”, a precizat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

 

Pompierii, jandarmii şi angajaţii ocoalelor silvice din zonă au muncit timp de două zile pentru lichidarea incendiului din masivul Retezat. Zona din Retezat în care au avut loc exploatări forestiere a rămas sub supraveghere, pentru a fi prevăzută izbucnirea unor alte incendii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva