Sorin Palesică (33 de ani) a fost reţinut pentru 24 de ore, iar instanţa Judecătoriei Petroşani va decide dacă se va întoarce în în închisoare, unde a mai petrecut până în prezent aproape şapte ani, pentru acte de violenţă extremă. Interlopul care a nenorocit în bătaie o tânără de 21 de ani este anchetat după scandaul pe care l-a provocat într-un local din staţiunea montană Straja.

La două zile după ce a fost agresată, Miruna Inel, prima dintre cele trei victime ale sale, încearcă să îşi revină din şocul suferit şi să se refacă după traumele provocate de bătăuş. Ea a povestit că a fost lovită după ce i-a spus interlopului, care ţipa foarte tare şi bătea cu pumnul în masă, să nu mai ţipe. A fost momentul în care Palesică s-a dezlănţuit şi a lovit-o cu pumnii, până când aceasta şi-a pierdut cunoştinţa. În timp ce fata era scoasă pe braţe din local, interlopul a mai bătut doi oameni „Acum îmi este teamă să ies din casă. Mă gândesc la ameninţările pe care mi le-a adresat. M-a ameninţat cu moartea, că nu am voie să zic de el, de ceea ce mi-a făcut”, a relatat Miruna Inel, potrivit publicaţiei on-line Vocea Străzii, din Valea Jiului.

12646953_126395151078904_4019555069987358435_nÎn faţa gesturilor de violenţă, cei mai mulţi dintre clienţi au rămas impasibili. La masa lui Palesică se afla un jandarm montan, care în timp ce interlopul o lovea pe tânără îşi savura băutura, impasibil la cele petrecute în faţa lui.

„Ca urmare a producerii unui scandal într-un club din staţiunea montană Straja, în data de 06 februarie 2016, în jurul orei 02.40, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara s-a autosesizat şi a dispus constituirea unei comisii pentru efectuarea verificărilor cu privire la comportamentul unui subofiţer din cadrul unităţii, aflat în club, în timpul liber, în momentul comiterii agresiunii. În data de 7 februarie 2016, comisia desemnată din cadrul unităţii a finalizat verificările, iar Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara a sesizat Parchetul Militar Timişoara în vederea continuării cercetărilor în acest caz”, a declarat maiorul Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Sorin Palesică este recidivist, iar în ultimii ani a stat mai mult prin închisori. A fost condamnat la şapte ani de închisoare, fiind judecat într-un dosar penal în care a fost acuzat de implicare în răpirea şi agresarea unui tânăr din Petroşani. În martie 2006, Lucian Mihăiasă a fost răpit din faţa unei televiziuni locale de trei recuperatori, care l-au fortat sa urce intr-un taxi, apoi l-au sechestrat si maltratat. Barbatul a fost găsit a doua zi într-o baltă de sânge, în Defileul Jiului. A fost lovit cu un corp contondent, bătut şi muşcat de câinii de luptă ai agresorilor. Printre condamnaţii din acest dosar s-a aflat şi Palesică, care a fost eliberat în 2013 din închisoarea Aiud, după aproape şapte ani de închisoare.

12670054_1077638028922262_4170130277181029395_n

Scenele groaznice s-au petrecut sâmbătă dimineaţa, într-un local din Staţiunea montană Straja. Miruna Inel, o tânără angajată în cadrul Salvamont Lupeni a fost agresată interlopul Sorin Palesică. Bărbatul a lovit-o cu pumnii în faţă şi în piept, până cînd aceasta şi-a pierdut cunoştiinţa. Totul s-a petrecut sub privirile impasibile ale comesenilor agresorului, printre care se afla şi jandarmul montan Sorin Moldovan. Miruna Inel a leşinat în urma loviturilor primite şi a fost scoasă pe braţe din local. Câteva momente mai târziu, un angajat al barului şi un DJ a primit acelaşi tratament. Ambii au fost loviţi cu pumnii de Palesică.

 

În urma incidentului extrem de grav, interlopul a fost imobilizat de jandarmi. „Jandarmii montani s-au deplasat în localul respectiv şi au identificat un tânăr de 33 ani, domiciliat în municipiul Lupeni, care lovise mai multe persoane, printre care şi o tânără aflată în stare de inconştienţă, care a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la spital. Jandarmii montani l-au încătuşat pe agresor şi l-au condus la sediul Postului de jandarmi din staţiune, unde l-au sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei, în conformatate cu Legea 61/1991. Apoi, jandarmii montani au predat agresorul Poliţiei municipiului Lupeni”, a declarat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Bărbatul a avut o altercaţie cu oamenii legii, chemaţi la faţa locului în ajutorul clienţilor unui bar din Straja, terorizaţi de bătăuş. I-a ameninţat cu moartea. “Îţi dau somn, bulangiule, hai să ne batem”, i-a strigat unuia dintre poliţişti.