Interlopii condamnaţi în dosarul „Spumă şi Bibanu” s-au predat Poliţiei FOTOGALERIE

[wzslider autoplay=”true”]

[box type=”info”]Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţele definitive în dosarul mafiei anilor 2000 din Deva, iar inculpaţii din acest dosar, printre care şi fostul şef al Poliţiei Deva, Ioan David, se vor întoarce după gratii pentru a executa restul din pedepse [/box]

Nu a fost nevoie ca poliţiştii să le bată la uşă hunedorenilor condamnaţi în dosarul „Spumă şi Bibanul”. În cursul zilei de marţi, pe rând, foştii membri ai grupării interlope acuzată de infracţiuni de crimă organizată s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, pentru a se preda. Aceasta după ce Înalta Curte a pronunţat sentinţele definitive în acest dosar, vechi din anul 2004. Instanţa a păstrat deciziile date în 2011 de Curtea de Apel Piteşti, care a păstrat la rândul ei aceleaşi sentinţe date de Tribunalul Argeş cu un an mai devreme, respectiv pedepsirea membrilor grupării cu condamnări de până la cinci ani de închisoare.

Cum foştii interlopi au executat cea mai mare parte a pedepselor, fiind arestaţi pentru mai mulţi ani în cauză, cei mai mulţi dintre ei mai au de executat doar câteva luni de închisoare. Oamenii s-au prezentat la Poliţie pregătiţi să petreacă un sejur de primăvară-vară în penitenciar şi să scape, astfel, definitiv de efectele unui proces întins pe mai bine de opt ani. „Mai am de executat cam o lună şi jumătate din sentinţă, până să pot intra în comisia de eliberare condiţionată”, a spus Constantin Bumbaru, zis „Bibanu”. „Am venit să mă predau. Am primit patru ani şi opt luni de închisoare, din care am executat patru ani şi patru luni”, a spus Cristian Bogdănel Niţu, unul dintre foştii capi ai grupării infracţionale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALucian Sârbu, zis „Spumă”, se află în Anglia şi trebuie, de asemenea, să se întoarcă în ţară pentru a executa restul pedepsei cu închisoarea. Fostul şef al Poliţiei Deva, Ioan David, s-a predat şi el autorităţilor, la scurt timp după aflarea sentinţei. A fost condamnat la cinci ani de închisoare, dar, teoretic, poate cere eliberarea condiţionată peste câteva zile.

Arestările în dosarul „Spumă şi Bibanu” au început în iulie 2004 şi au produs un adevărat cutremur în lumea interlopă hunedoreană. Ele au culminat cu arestarea fostului şef al Poliţiei municipiului Deva, Ioan David, şi a patru dintre subordonaţii săi. Acuzaţiile aduse grupului, care ulterior a ajuns la 22 de persoane, erau foarte grave. Anchetatorii au stabilit că membrii acestei grupări au săvârşit mai multe fapte specifice crimei organizate – reglări de conturi, taxe de protecţie, incendieri de autoturisme şi de bunuri, şantaj, proxenetism. De asemenea, în acelaşi dosar au mai fost cercetate alte 28 de persoane, pentru diverse infracţiuni (constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, şantaj, proxenetism, prostituţie, ultraj contra bunelor moravuri, violare de domiciliu, distrugere şi vătămare corporală, sustragere de înscrisuri, înşelăciune, jocuri de noroc). După aproape doi ani petrecuți după gratii, toți membri rețelei au fost eliberați, iar procesul s-a mutat la Pitești, avocații apărării invocând mediatizarea excesivă a cazului care ar influența instanțele de judecată din Alba Iulia.

În 2007, interlopii şi cei patru poliţişti au fost condamnaţi de Curtea de Apel Piteşti, dar ulterior sentinţa a fost casată, iar dosarul a fost retrimis spre judecare la Tribunalul Argeş.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic