Întâlnire româno-chineză la Primăria Municipiului Deva

Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, i-a primit astăzi, 11 decembrie 2018, la Primăria Municipiului Deva, pe doamna Wei Shuya, profesoară de limba engleză-chineză la Școala de Afaceri Externe din Ningbo (provincia Zheijiang) – Republica Populară Chineză, și pe domnul Gao Jinhui, profesor de muzică, specializarea canto, la Școala de Afaceri Externe din Ningbo. Vizita a fost una amicală, mesajele schimbate fiind de apreciere și încredere în perspectiva dezvoltării colaborării bilaterale deja strânse dintre municipiul Deva și orașul Ningbo.

Cei doi profesori chinezi au venit în România în data de 23 noiembrie 2018 pentru a preda elevilor de la Liceul de Arte “Sigismund Toduță” Deva, în cadrul parteneriatului pe care liceul îl are cu Școala de Afaceri Externe din Ningbo. Tot conform proiectului, un nou grup de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduță” Deva ar trebui să plece pentru o perioadă de 1-2 luni în China, în primăvara anului viitor.

În vara acestui an, o delegaţie a Liceului de Arte „Sigismund Toduţă“ Deva, formată din nouă elevi, membri ai ansamblului folcloric „Românaşul“, însoţiţi de directorul adjunct Adela-Ioana Mateş şi profesorul de Muzică Sân Călin, au efectuat o vizită în China, în perioada 7-20 iunie 2018, în cadrul parteneriatului mai sus amintit. Din delegație au mai făcut parte și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Deva din cadrul Serviciului investitori, relații externe, care, alături de alte oficialități din 28 de țări, au luat parte la Conferința CEEC Mayors Forum – Forumul Primarilor, conferință moderată de Viceprimarul Orașului Ningbo, domnul Li Guanding.

La conferință s-au discutat probleme legate de administrație, inovație, antreprenoriat, facilitarea comerțului, liberalizarea investițiilor și a afacerilor externe, precum și simplificarea posibilităților de investiții și cooperare între țările participante.

Cadrele didactice prezente astăzi la Primăria Municipiului Deva au fost însoțite de Mihuț Gheorghe Ioan, director adjunct al Colegiului Iancu de Hunedoara, inițiatorul al proiectului în perioada în care a fost director al Liceului de Arte “Sigismund Toduţă” și de doamna Mateș Adela-Ioana, director adjunct la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”, responsabil proiect.

Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători