Înşelat cu 4.000 de lei la 73 de ani

O persoană de 73 de ani, din Petroşani, a rămas fără 4.000 de lei după ce a fost victima unei înşelăciuni. Poliţiştii din petroşani au demarat cercetări în acest caz.

imagesVictima s-a prezentat la poliţie şi a reclamat că, în dimineaţa zilei de 18 iunie, în jurul orei 09:00, a fost contactată telefonic de către o persoană de sex masculin care i-a comunicat faptul că este câştigătoarea unui premiu în sumă de 10.000 euro la un concurs organizat de o societate de telefonie.  A căzut uşor în plasa escrocului şi, la indicaţiile acestei persoane, a depus suma de 4.000 lei într-un cont bancar, drept garanţie pentru intra în posesia premiului câştigat.

„Ulterior, partea vătămată s-a deplasat la companiei de telefonie, unde i-a fost comunicat faptul că societatea nu organizează nici un concurs. De asemenea, partea vătămată a revenit la agenţia bancară, unde şi i-a fost comunicat faptul că suma de bani depusă a fost retrasă din cont”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

După ce partea vătămată a sesizat infracţiunea, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani în vederea identificării autorului şi a recuperării prejudiciului cauzat.

Atenţie cui daţi bani

“Poliţia Hunedoreană vă atenţionează să nu trimiteţi bani pentru încărcarea unor cartele prepay la telefoanele mobile şi nu daţi curs unor amăgiri legate de câştiguri de premii la concursuri la care nu aţi participat; nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui concurs/sondaj organizat de o firmă de renume şi cu o puternică reputaţie; nu trimiteţi date personale sau copii după buletin, cărţi credit/debit, etc. pe mail/fax; nu acceptaţi în nici un caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau alt bun, la care aţi fost anunţat câştigător; nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi”, a mai spus Niţu.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Înşelat cu 4.000 de lei la 73 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”