Înşelat cu 4.000 de lei la 73 de ani

O persoană de 73 de ani, din Petroşani, a rămas fără 4.000 de lei după ce a fost victima unei înşelăciuni. Poliţiştii din petroşani au demarat cercetări în acest caz.

imagesVictima s-a prezentat la poliţie şi a reclamat că, în dimineaţa zilei de 18 iunie, în jurul orei 09:00, a fost contactată telefonic de către o persoană de sex masculin care i-a comunicat faptul că este câştigătoarea unui premiu în sumă de 10.000 euro la un concurs organizat de o societate de telefonie.  A căzut uşor în plasa escrocului şi, la indicaţiile acestei persoane, a depus suma de 4.000 lei într-un cont bancar, drept garanţie pentru intra în posesia premiului câştigat.

„Ulterior, partea vătămată s-a deplasat la companiei de telefonie, unde i-a fost comunicat faptul că societatea nu organizează nici un concurs. De asemenea, partea vătămată a revenit la agenţia bancară, unde şi i-a fost comunicat faptul că suma de bani depusă a fost retrasă din cont”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

După ce partea vătămată a sesizat infracţiunea, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani în vederea identificării autorului şi a recuperării prejudiciului cauzat.

Atenţie cui daţi bani

“Poliţia Hunedoreană vă atenţionează să nu trimiteţi bani pentru încărcarea unor cartele prepay la telefoanele mobile şi nu daţi curs unor amăgiri legate de câştiguri de premii la concursuri la care nu aţi participat; nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui concurs/sondaj organizat de o firmă de renume şi cu o puternică reputaţie; nu trimiteţi date personale sau copii după buletin, cărţi credit/debit, etc. pe mail/fax; nu acceptaţi în nici un caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau alt bun, la care aţi fost anunţat câştigător; nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi”, a mai spus Niţu.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Înşelat cu 4.000 de lei la 73 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte + 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital