Înotătorul Avram Iancu, la a doua încercare de traversare a Canalului Mânecii URMĂRIRE ÎN TIMP REAL A TRASEULUI

Hunedoreanul Avram Iancu îşi doreşte să fie primul român care străbate, cu succes, Canalul Mânecii.

Startul a fost dat vineri, la ora 3 diminineaţa, de pe Shakespeare Beach, înotătorul urmând să fie asistat din barca ‘Louise Jane’ de antrenorul său Ioan Cordea.

De profesie bibliotecar, petroşeneanul de 38 de ani a spus că s-a antrenat intens, în forță, iar la ultimul test de 6 ore pe care l-a făcut, nu a mai ieșit din apa rece a mării, acolo și alimentându-se.

“Mă simt excelent, antrenat, determinat ca niciodată. Cred că sunt în vârf de formă. Mă simt însă neliniștit cu privire la incertitudinea vremii. M-am rugat, cum demult n-am mai făcut-o. A fost, și este în continuare, și o lecție spirituală pentru mine”.

Antrenorul său a estimat că traversarea ar putea dura între 13 și 17 ore, timp în care Avram Iancu va parcurge înot circa 40-42 de kilometri. El ar trebui să ajungă pe coasta franceză a Canalului Mânecii în zona Cap Gris-Nez, aflată la cea mai mică distanță față de malul englez.

Prima tentativă de a traversa Canalul Mânecii a românului a avut loc la începutul lunii august, dar s-a dovedit a fi un eșec din cauza curentului și a valurilor mari care l-au împins pe înotător într-o zonă din care nu ar mai fi putut ajunge în siguranță pe malul francez. În ultimii 200 de ani, Canalul Mânecii a fost traversat înot de 900 de oameni, dar printre ei nu se află niciun român. Statisticile au demonstrat că din șase înotători, pregătiți după toate regulile vieții sportive, doar unul reușește să câștige această confruntare cu natura.

URMĂRIŢI  ÎN TIMP REAL TRASEUL ÎNOTĂTORULUI AICI

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte         Fizioterapie și kinetoterapie sau relaxare și întreținere. Toate într-un singur loc: la cabinetul C.A.R.P. Solidaritatea Simeria         Este Deva o destinație turistică?         43 de kilometri ai Autostrăzii Lugoj – Deva deschiși până la sfârșitul lunii august         CNAIR: Lotul 4 Lugoj – Deva a fost recepționat dar nu poate fi deschis circulației         Festivalul Plăcintelor pădureneşti la Poiana Răchițelii