Înotătorul Avram Iancu, la a doua încercare de traversare a Canalului Mânecii URMĂRIRE ÎN TIMP REAL A TRASEULUI

Hunedoreanul Avram Iancu îşi doreşte să fie primul român care străbate, cu succes, Canalul Mânecii.

Startul a fost dat vineri, la ora 3 diminineaţa, de pe Shakespeare Beach, înotătorul urmând să fie asistat din barca ‘Louise Jane’ de antrenorul său Ioan Cordea.

De profesie bibliotecar, petroşeneanul de 38 de ani a spus că s-a antrenat intens, în forță, iar la ultimul test de 6 ore pe care l-a făcut, nu a mai ieșit din apa rece a mării, acolo și alimentându-se.

“Mă simt excelent, antrenat, determinat ca niciodată. Cred că sunt în vârf de formă. Mă simt însă neliniștit cu privire la incertitudinea vremii. M-am rugat, cum demult n-am mai făcut-o. A fost, și este în continuare, și o lecție spirituală pentru mine”.

Antrenorul său a estimat că traversarea ar putea dura între 13 și 17 ore, timp în care Avram Iancu va parcurge înot circa 40-42 de kilometri. El ar trebui să ajungă pe coasta franceză a Canalului Mânecii în zona Cap Gris-Nez, aflată la cea mai mică distanță față de malul englez.

Prima tentativă de a traversa Canalul Mânecii a românului a avut loc la începutul lunii august, dar s-a dovedit a fi un eșec din cauza curentului și a valurilor mari care l-au împins pe înotător într-o zonă din care nu ar mai fi putut ajunge în siguranță pe malul francez. În ultimii 200 de ani, Canalul Mânecii a fost traversat înot de 900 de oameni, dar printre ei nu se află niciun român. Statisticile au demonstrat că din șase înotători, pregătiți după toate regulile vieții sportive, doar unul reușește să câștige această confruntare cu natura.

URMĂRIŢI  ÎN TIMP REAL TRASEUL ÎNOTĂTORULUI AICI

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani         Turnul Alb al Castelului Corvinilor își recapătă strălucirea         Accident rutier pe Autostrada Lugoj – Deva         TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Teren sintetic de sport în curtea Școlii generale 7, din Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara va fi iluminată arhitectural. Reabilitarea mai așteaptă         Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva