Înotătorul Avram Iancu, la a doua încercare de traversare a Canalului Mânecii URMĂRIRE ÎN TIMP REAL A TRASEULUI

Hunedoreanul Avram Iancu îşi doreşte să fie primul român care străbate, cu succes, Canalul Mânecii.

Startul a fost dat vineri, la ora 3 diminineaţa, de pe Shakespeare Beach, înotătorul urmând să fie asistat din barca ‘Louise Jane’ de antrenorul său Ioan Cordea.

De profesie bibliotecar, petroşeneanul de 38 de ani a spus că s-a antrenat intens, în forță, iar la ultimul test de 6 ore pe care l-a făcut, nu a mai ieșit din apa rece a mării, acolo și alimentându-se.

“Mă simt excelent, antrenat, determinat ca niciodată. Cred că sunt în vârf de formă. Mă simt însă neliniștit cu privire la incertitudinea vremii. M-am rugat, cum demult n-am mai făcut-o. A fost, și este în continuare, și o lecție spirituală pentru mine”.

Antrenorul său a estimat că traversarea ar putea dura între 13 și 17 ore, timp în care Avram Iancu va parcurge înot circa 40-42 de kilometri. El ar trebui să ajungă pe coasta franceză a Canalului Mânecii în zona Cap Gris-Nez, aflată la cea mai mică distanță față de malul englez.

Prima tentativă de a traversa Canalul Mânecii a românului a avut loc la începutul lunii august, dar s-a dovedit a fi un eșec din cauza curentului și a valurilor mari care l-au împins pe înotător într-o zonă din care nu ar mai fi putut ajunge în siguranță pe malul francez. În ultimii 200 de ani, Canalul Mânecii a fost traversat înot de 900 de oameni, dar printre ei nu se află niciun român. Statisticile au demonstrat că din șase înotători, pregătiți după toate regulile vieții sportive, doar unul reușește să câștige această confruntare cu natura.

URMĂRIŢI  ÎN TIMP REAL TRASEUL ÎNOTĂTORULUI AICI

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie