INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ Noile semafoare din Deva i-au speriat pe taximetrişti

93

taximetristii cei mai incurcati de noul sistemÎn aproape un sfert din locaţiile din Deva, unde au fost amplasate semafoare în cadrul proiectului european de management al traficului rutier, instalaţiile au fost montate în premieră. Nu doar pietonii, dar şi şoferii s-au declarat nemulţumiţi de ele.

În următoarele săptămâni, spun reprezentanţii Primăriei Deva, sistemul integrat de management al traficului rutier se va optimiza. Astfel problemele sesizate de şoferi şi pietoni, legate de numărul mare al semafoarelor intrate în funcţiune în localitate (circa 300, dintre care un sfert au fost montate în locuri unde nu existau semafoare până în prezent) se vor rezolva de la sine.

Cele mai mari nemulţumiri privind semaforizarea străzilor din Deva le-au acumulat taximetriştii. Oamenii spun că în loc să degajeze traficul rutier, numărul mare de semafoare îi încurcă pe şoferi. „Cam 80 la sută din semafoare nu îşi aveau locul. La orele de vârf pe bulevarde am văzut coloane de maşini întinse pe zeci de metri, degeaba spun cei de la primărie că se va reduce timpul petrecut de şoferi în trafic. În plus, nu ştim cât trebuie să aştemptăm culoarea verde. Ba stăm 20 de secunde, ba două minute”, a reclamat Florin, un taximetrist din localitate.

Tehnologie modernă

„Pe Bulevardul Decebal, la o trecere de pietoni, am văzut câţiva bătrâni aşteptând verdele la semafor minute în şir, fără să ştie că pot apăsa pe butonul de plastic pentru a putea traversa regulamentar. Mi-a fost milă de ei şi le-am indicat să apese pe buton, altfel cred că nu mai reuşeau să treacă strada”, povesteşte Alin, un alt taximetrist.

Sistemul integrat de management al traficului rutier este unul inteligent, care se adaptează de la zi la zi valorilor de trafic şi îşi creează propria hartă a traficului, spun reprezentanţii Primăriei municipiului Deva. „În următoarele săptămâni el se va optimiza, astfel încât vor fi reduşi timpii petrecuţi de şoferi pe traseele din oraş. Şoferii trebuie să respecte viteza legală şi vor avea de câştigat”, a precizat Andrei Nistor, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ Noile semafoare din Deva i-au speriat pe taximetrişti

  1. Larisa

    Este incredibil ce se intampla! cum e posibil sa pui atatea semafoare intr-un oras atat de mic?cineva a vrut sa profite din plin,cat timp poate, altfel nu imi pot explica…Parerea mea, e ca nici unul din ele nu isi avea rostul,poate cel mult, cel din Dorobanti intersectie cu DN, dar ar trebui ca in weekend sau seara sa il puna pe intermitent.Nu e posibil sa stai la un semafor,sa astepti culoarea verde, desi soseaua este libera.Vorbesc, atat pentru soferi cat si pentru pietoni!sper ca le vor opri, cu siguranta alt mandat, domn’ primar nu mai prinde!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.