Inedit: Pârtie de snow tubing în Straja

Investitorii în turism din Straja sunt cu pregătirile pe ultima sută de metri, aşa încât turiştii care vor urca la munte să aibă toate condiţiile pentru un sejur relaxant. În plus, în aceste zile în Straja se amenajează,  în premireă, o pârtie de snow tubing.

snow-tubing1Partia de snow tubing are o lungime de 200 de metri şi este situată în apropiere de pârtia de schi Platoul Soarelui. Pârtia are o instalaţie specială,  care trage un colac – în care se aşează turistul  – de la baza pârtiei pana în partea superioară, unde colacul este desprins şi coboară cu viteză la vale pe traseul de tubing. Pârtia de snow tubing a fost prevăzută şi cu denivelăr, aşa încât tot traseul să fie mai palpitant.
Noua pârtie este prevăzută să deservească până la 500 de turişti pe oră, iar deocamdată preţul pentru o singură urcare este de 3 lei. Administratorii pârtiei se gândesc însă să implementeze şi  un sistem pe cartelă, pentru mai multe urcări, aşa cum se întâmplă la instalaţiile de teleski. Iar în cazul în care un turist va dori sa urce de mai multe, preţul scade.
Investiţia pentrzua menajarea acestei pârtii este de 40.000 de euro, iar traseul de snow tubing va putea fi folosita de turişti în acest sezon.

Snow tubing-ul este forate popular în alte ţări şi de puţin timp a ajuns şi în România.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei