Inedit: Pârtie de snow tubing în Straja

Investitorii în turism din Straja sunt cu pregătirile pe ultima sută de metri, aşa încât turiştii care vor urca la munte să aibă toate condiţiile pentru un sejur relaxant. În plus, în aceste zile în Straja se amenajează,  în premireă, o pârtie de snow tubing.

snow-tubing1Partia de snow tubing are o lungime de 200 de metri şi este situată în apropiere de pârtia de schi Platoul Soarelui. Pârtia are o instalaţie specială,  care trage un colac – în care se aşează turistul  – de la baza pârtiei pana în partea superioară, unde colacul este desprins şi coboară cu viteză la vale pe traseul de tubing. Pârtia de snow tubing a fost prevăzută şi cu denivelăr, aşa încât tot traseul să fie mai palpitant.
Noua pârtie este prevăzută să deservească până la 500 de turişti pe oră, iar deocamdată preţul pentru o singură urcare este de 3 lei. Administratorii pârtiei se gândesc însă să implementeze şi  un sistem pe cartelă, pentru mai multe urcări, aşa cum se întâmplă la instalaţiile de teleski. Iar în cazul în care un turist va dori sa urce de mai multe, preţul scade.
Investiţia pentrzua menajarea acestei pârtii este de 40.000 de euro, iar traseul de snow tubing va putea fi folosita de turişti în acest sezon.

Snow tubing-ul este forate popular în alte ţări şi de puţin timp a ajuns şi în România.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu