Indicatorul care poate crea o confuzie fatală, ultimul văzut de șoferul mort în accident după ce a circulat pe contrasens

Miercuri, un bărbat de 74 de ani, din județul Sălaj, a murit într-un accident rutier petrecut la intrarea în Deva, pe Drumul Național 7.

Șoferul autoturismului a trecut prin nodul rutier de la intrarea pe Autostrada A 1, a traversat apoi podul de 600 de metri peste Mureș (de pe DN 76), însă la ieșirea de pe pod, în loc să vireze la dreapta pentru a se îndrepta spre Deva, prin girația de pe DN 7, a virat la stânga intrând direct pe contrasens, unde a lovit frontal un autoturism care circula din sens opus. Autoritățile au pus tragedia pe seama imprudenței șoferului sălăjan, care nu ar fi observat indicatorul care interzice virajul la stânga. Dar mulți dintre șoferi acuză modul în care un astfel de indicator a fost amplasat și faptul că arată o direcție greșită – tocmai intrarea pe contrasens – chiar dacă „Deva” a fost tăiată cu o bandă albă. Mai multe imagini publicate pe rețelele de socializare ilustrează confuzia.


„Ieri dimineață la intrarea in Deva a murit un cetățean de 74 ani. Era din Sălaj și nu cunoștea zona. Dacă a ținut cont de acest indicator superior nu înseamnă că a murit din culpa altora? Parchetul nu ar trebui sa se autosesizeze?”, întreabă Iulian Gașpar, unul dintre cei care au publicat imagini cu indicatorul. „În legătură cu accidentul de la ieșirea din Deva, am o întrebare pentru persoanele competente. Nu este posibil că aceasta să fie cauza pătrunderii pe contra sens?”, a scris Gabriel Topan, un alt șofer care a fotografiat panoul ce stârnește confuzie.

FOTO: Gabriel Topan.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara