Incidența infectărilor cu Sars-Cov-2 în județul Hunedoara a ajuns la 7,28 de cazuri la mie. Tineri, printre victimele bolii

840

Incidența infectărilor cu Sars-Cov-2 în județul Hunedoara a ajuns la 7,28 de cazuri la mia de locuitori, arată statisticile Direcției de Sănătate Publică Hunedoara. 3.259 de oameni au fost diagnosticați, în ultimele 14 zile, cu noul coronavirus. Deva și Hunedoara înregistrează, fiecare, peste 600 de cazuri.

Aproape 100 de hunedoreni au murit în ultimele două săptămâni după ce s-au îmbolnăvit de Covid 19. Printre victimele bolii s-au numărat și tineri.

„Zilnic, într-o gardă în Unitatea de Primiri Urgențe, am avut, relativ constant, între unu și trei pacienți infectați cu Sars-CoV-2 pe care i-am pierdut, în ciuda tuturor eforturilor făcute de personalul medical. 99 la sută dintre aceștia erau nevaccinați. Cea mai mare pierdere a fost o tânără de 19 ani”, afirma dr. Horia Talfeș, coordonatorul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului municipal Hunedoara

Luni, o tânără de 31 de ani, din Deva, infectată cu Sars-Cov-2, a murit la spital. Cu două săptămâni înainte de a deceda, a publicat un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook. „De ce trăim în grabă și-n zadar, când ”mâine” poate nu-i în calendar”, a fost finalul mesajului tinerei.

Conform statisticilor, susține dr. Horia Talfeș, fiecare medic din linia întâi desfășoară în momentul de față o activitate cât patru medici din Occident, în domeniu. Nivelul de oboseală al asistentelor din Unitatea de Primiri Urgențe ajunge la 40 la sută din capacitatea lor funcțională, lucrând atât pe bolnavi infectați cât și pe bolnavi neinfectați. „Cât credeți ca vor rezista medicii și asistentele în acest ritm? Vaccinarea asigură un bagaj de anticorpi care permit, pentru cei mai mulți, trecerea ușoară prin infecție”, afirma medicul de la UPU.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *