Încep lucrările la Centrul istoric al Devei

2360

Centrul istoric al Devei intră în șantier din 12 iulie, potrivit reprezentanților Primăriei Deva. Luni a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a zonei cuprinse între strada Avram Iancu și Bulevardul Iuliu Maniu, precum și Piața Unirii până la strada Lucian Blaga. Ea va fi pavată cu piatră naturală și tot aici vor fi amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale și sistem de iluminat pietonal.

Proiectul prevede și instalarea unui sistem de reducere a circulaţiei în zonă (vor fi montați piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto) și un sistem inteligent de parcare. „În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi. Până la varianta finală de amenajare a centrului istoric au fost discutate mai multe soluții cu specialiștii în construcții, arhitectură și urbanism, în ideea de face cât mai atractivă pentru deveni și pentru turiști această zonă de promenadă din inima orașului”, a informat Primăria Deva.

În decembrie 2020, Primăria Deva a semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reabilitare a zonei centrale din Deva, o investiţie de aproape 17 milioane de lei, fără TVA, finanţată cu fonduri europene, atrase de municipalitate. Atunci, primarul Florin Oancea anunţa că deşi termenul de de finalizare al proiectului a fost stabilit la 24 de luni (6 luni proiectare şi 18 luni execuţia lucrărilor), investiţia urma să fie realizată până la sfârşitul anului 2021. Recent, primarul Devei a revenit asupra termenului estimat de finalizare, anunțând că va fi în lunile aprilie – mai 2022.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.