Încep lucrările în Centrul Istoric al Devei

Cu două săptămâni mai târziu decât au anunțat reprezentanții Primăriei Deva, Centrul istoric al municipiului a intrat în șantier.

„În această dimineață a început amenajarea de șantier pentru lucrările de modernizare a centrului istoric al Devei. În prima etapă, constructorul va interveni asupra zonei Piața Unirii unde se vor executa lucrări de decopertare, dezafectarea instalației existente de iluminat public, recuperarea materialelor și a mobilierului stradal (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere) care vor fi refolosite”, a informat Primăria Deva.

Parcarea mașinilor va fi restricționată pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de pe Bulevardul Iuliu Maniu și sensul giratoriu din zona Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”. Șoferii își vor putea lăsa mașinile în parcarea publică din Piața Unirii, aflată în apropierea Primăriei Deva, care va funcționa ca și până acum, în regim cu plată.
Zona de terase de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 nu va fi afectată în prima etapă a lucrărilor de construcții.
Proiectul de amenajare a centrului istoric reprezintă o investiție de circa 4,5 milioane de euro, finanțată aproape integral din fonduri europene.

Foto: Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului