Încep lucrările de modernizare a șoselei Hunedoara-Călan

În scurt timp, asocierea de firme care a obținut contractul de lucrări, poate începe lucrările în cadrul proiectului „Modernizare DJ 687, Sântuhalm – Hunedoara – Călan (km 13+050 – km 22+791)”.

Joi, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a anunțat semnarea ordinului de începere a lucrărilor.
„Am semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului județean (DJ) 687 pe tronsonul Hunedoara-Călan.Totodată a fost semnat și procesul-verbal de predare/primire a amplasamentului urmând ca asocierea de firme care a obținut contractul de lucrări să demareze execuția acestora în cel mult două săptămâni”, a declarat, președintele CJ Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora.
Modernizarea acestui sector de drum este proiectată pe o lungime de 9,7 km de carosabil și presupune lărgirea părții carosabile (până la 9 metri pe o distanță de aproape 4 km), amenajarea de șanțuri și rigole, amenajarea de ziduri de sprijin, construcția a 6 podețe și reabilitarea pasajului peste calea ferată Simeria-Petroșani.
Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei – finanțare nerambursabilă, contribuția Consiliului Județean Hunedoara – 664,12 mii lei, fonduri guvernamentale – 4,31 milioane lei, la care se adaugă o finanțare din bugetul Consiliului Județean Hunedoara – 3,13 milioane lei.
Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6 – „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, Prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN -T, inclusiv a nodurilor multimodale”.
Durata de execuție a lucrării este de 23 de luni.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie