Încep lucrările de modernizare a șoselei Hunedoara-Călan

În scurt timp, asocierea de firme care a obținut contractul de lucrări, poate începe lucrările în cadrul proiectului „Modernizare DJ 687, Sântuhalm – Hunedoara – Călan (km 13+050 – km 22+791)”.

Joi, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a anunțat semnarea ordinului de începere a lucrărilor.
„Am semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului județean (DJ) 687 pe tronsonul Hunedoara-Călan.Totodată a fost semnat și procesul-verbal de predare/primire a amplasamentului urmând ca asocierea de firme care a obținut contractul de lucrări să demareze execuția acestora în cel mult două săptămâni”, a declarat, președintele CJ Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora.
Modernizarea acestui sector de drum este proiectată pe o lungime de 9,7 km de carosabil și presupune lărgirea părții carosabile (până la 9 metri pe o distanță de aproape 4 km), amenajarea de șanțuri și rigole, amenajarea de ziduri de sprijin, construcția a 6 podețe și reabilitarea pasajului peste calea ferată Simeria-Petroșani.
Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei – finanțare nerambursabilă, contribuția Consiliului Județean Hunedoara – 664,12 mii lei, fonduri guvernamentale – 4,31 milioane lei, la care se adaugă o finanțare din bugetul Consiliului Județean Hunedoara – 3,13 milioane lei.
Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6 – „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, Prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN -T, inclusiv a nodurilor multimodale”.
Durata de execuție a lucrării este de 23 de luni.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Adolescent de 16 ani acuzat că și-a violat sora de 10 ani         Tragedie pe DN 7, în apropiere de nodul rutier de la Ilia         Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin