Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani

O locomotivă care tracta 40 de vagoane tip cisternă, destinate transportului de produse petroliere (fără conţinut la momentul incidentului) a luat foc duminică dimineaţa, pe calea ferată Simeria – Petroşani, în zona haltei Băniţa.

„Pompierii au fost anunţaţi la ora 00:07 pentru a interveni pe calea ferată L200 între localităţile Merişor şi Băniţa, unde a izbucnit un incendiu la o locomotivă electrică, la care erau ataşate o garnitură tren marfă formată din o locomotivă diesel şi 40 vagoane tip cisternă destinate transportului de produse petroliere, fără conţinut. Având în vedere situaţia creată, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a fost activată grupa operativă şi din Ordinul prefectului s-a dispus activarea Comitetul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei cu reprezentanţi din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Poliţie Transport Feroviar şi Regulator circulaţie CFR. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore, intervenţia fiind dificilă, implicând realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 metri lineari”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În urma evenimentului a fost afectată o locomotivă electrică Tip EA de 125 tone. Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Petroşani au intervenit cu 2 ofiţeri, 20 subofiţeri, 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autosanitare smurd şi 1 echipaj CBRN. În zonă a fost restricţionat traficul feroviar, fiind afectate 7 trenuri de marfă şi un tren de călători, staţionat în gara din Petroşani, trenul interregio 1835 cu 30 pasageri.

Prin eforturile pompierilor s-a reuşit localizarea şi lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se dezvoltarea şi propagarea la vagoanele cisternă precum şi pericolul unor explozii, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic