Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani

O locomotivă care tracta 40 de vagoane tip cisternă, destinate transportului de produse petroliere (fără conţinut la momentul incidentului) a luat foc duminică dimineaţa, pe calea ferată Simeria – Petroşani, în zona haltei Băniţa.

„Pompierii au fost anunţaţi la ora 00:07 pentru a interveni pe calea ferată L200 între localităţile Merişor şi Băniţa, unde a izbucnit un incendiu la o locomotivă electrică, la care erau ataşate o garnitură tren marfă formată din o locomotivă diesel şi 40 vagoane tip cisternă destinate transportului de produse petroliere, fără conţinut. Având în vedere situaţia creată, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a fost activată grupa operativă şi din Ordinul prefectului s-a dispus activarea Comitetul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei cu reprezentanţi din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Poliţie Transport Feroviar şi Regulator circulaţie CFR. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore, intervenţia fiind dificilă, implicând realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 metri lineari”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În urma evenimentului a fost afectată o locomotivă electrică Tip EA de 125 tone. Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Petroşani au intervenit cu 2 ofiţeri, 20 subofiţeri, 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autosanitare smurd şi 1 echipaj CBRN. În zonă a fost restricţionat traficul feroviar, fiind afectate 7 trenuri de marfă şi un tren de călători, staţionat în gara din Petroşani, trenul interregio 1835 cu 30 pasageri.

Prin eforturile pompierilor s-a reuşit localizarea şi lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se dezvoltarea şi propagarea la vagoanele cisternă precum şi pericolul unor explozii, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia