Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani

O locomotivă care tracta 40 de vagoane tip cisternă, destinate transportului de produse petroliere (fără conţinut la momentul incidentului) a luat foc duminică dimineaţa, pe calea ferată Simeria – Petroşani, în zona haltei Băniţa.

„Pompierii au fost anunţaţi la ora 00:07 pentru a interveni pe calea ferată L200 între localităţile Merişor şi Băniţa, unde a izbucnit un incendiu la o locomotivă electrică, la care erau ataşate o garnitură tren marfă formată din o locomotivă diesel şi 40 vagoane tip cisternă destinate transportului de produse petroliere, fără conţinut. Având în vedere situaţia creată, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a fost activată grupa operativă şi din Ordinul prefectului s-a dispus activarea Comitetul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei cu reprezentanţi din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Poliţie Transport Feroviar şi Regulator circulaţie CFR. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore, intervenţia fiind dificilă, implicând realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 metri lineari”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În urma evenimentului a fost afectată o locomotivă electrică Tip EA de 125 tone. Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Petroşani au intervenit cu 2 ofiţeri, 20 subofiţeri, 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autosanitare smurd şi 1 echipaj CBRN. În zonă a fost restricţionat traficul feroviar, fiind afectate 7 trenuri de marfă şi un tren de călători, staţionat în gara din Petroşani, trenul interregio 1835 cu 30 pasageri.

Prin eforturile pompierilor s-a reuşit localizarea şi lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se dezvoltarea şi propagarea la vagoanele cisternă precum şi pericolul unor explozii, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului