Încă o zonă importantă din Hunedoara va fi modernizată

Vineri, a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor prevăzute în cadrul proiectului de modernizare a „Coridorului de Est” al Hunedoarei. Contractul a fost adjudecat de asocierea Sustainable Urban Mobility Solutions SRL – Proactiv SRL, iar proiectul are o valoare totală de aproape zece milioane de euro, fiind derulat de municipalitate cu finanțare UE, prin Programul Operaţional Regional.

„Prin intermediul acestuia vor fi reabilitate şi modernizate strada Eroilor, strada Mureşului (tronsonul dintre str. Eroilor şi str. Mihai Viteazul) şi strada Buituri (tronsonul dintre b-dul Dacia şi str. Eroilor). Aleea Ciprian Porumbescu şi „scările de la Poliţie” (dintre b-dul Rusca şi str. I.L.Caragiale) vor fi transformate în noi zone de promenadă, dotate cu mobilier urban şi reţele de iluminat public pietonal. La fel se va întâmpla şi cu Scara – Izvor (din apropierea fostei Şcoli Generale Nr. 3). De asemenea, la intersecţia străzilor Pictor Luchian şi Victoriei va fi amenajat un giratoriu, lucrare necesară pentru extinderea traseului de autobuz nr. 2 fără a mai fi necesară reconfigurarea ulterioară a acestuia”, a informat Primăria Hunedoara.

Mai multe zone semaforizate și 12 stații de autobuz vor fi modernizate, iar investiția vizează și achiziția a 10 autobuze ecologice hibrid.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului