În procesul dosarului fabricat firele duc la vârf! Traian Berbeceanu cere audierea Alinei Bica şi a şefului Poliţiei Române

Comisarul Traian Berbeceanu a cerut, miercuri, magistraţilor Curţii Supreme care soluţionează dosarul în care acesta acuză doi foşti procurori de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Alba Iulia că i-au fabricat un dosar penal, audierea Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT, dar şi a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă

Concret, la termenul de miercuri de la Înalta Curte, Traian Berbeceanu a cerut audierea a 18 martori, printre care şi Alina Bica, aceasta din urmă putând confirma faptul că încă din aprilie 2013 conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi conducerea Poliţiei Române au fost informate de acesta despre faptele comise de Muntean şi Mureşan.   De asemenea, acesta a cerut şi audierea Georgianei Hosu, director adjunct al DIICOT, precizând că aceasta a fost de faţă la discuţiile purtate cu Alina Bica.   De asemenea, Berbeceanu a cerut audierea lui Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, pentru „a dovedi încrâncenarea cu care Mureşan şi Munteanu” doreau să îl înlăture pe acesta din funcţie. Totodată, Berbeceanu a cerut şi audierea lui Dan Hosu, fost poliţist în cadrul Poliţiei Române.

Comisarul a mai cerut şi audierea chestorilor de Poliţie Florentin Robescu şi Claudiu Cucu, a procurorilor DIICOT Valentin Trif şi Adrian Baicat, de asemenea procuror al DIICOT, a Dianei Pecincu, procuror Parchet de pe lângă Tribunalul Iaşi, Florin Nane, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Florin Dumitraş, Mircea Adrian, Augustin Lazăr, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi a lui Dumitru Oprea Florin Viorel.   De asemenea, Berbeceanu a mai propus audierea altor patru persoane, apropiaţi ai familiei care cunosc traumele prin care a trecut acesta în perioada în care a fost arestate, dar şi după.

Dosar construit “atent şi subtil”

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată pe Ioan Mureşan, fost şef la Serviciul Teritorial DIICOT Alba Iulia, pe fostul procuror Nicolae Cean şi pe ofiţerul de poliţie Alin Muntean.   Potrivit rechizitoriului, activitatea infracţională împotriva lui Traian Berbeceanu a fost extrem de elaborată, fiind construită „atent şi subtil”. Concret, anchetatorii precizează că cei trei şi-ar fi folosit cu rea credinţă funcţiile creând o activitate extrem de elaborată care avea ca scop înlăturarea lui Berbeceanu din funcţia deţinută şi intrării în posesia materialelor compromiţătoare pe care comisarul le avea privitor la ei.    De asemenea, procurorii susţin că reacţia celor trei a fost una de apărare, „generată de panică”, prin care doreau „reducerea la tăcere a lui Traian Berbeceanu”.

„Neutralizarea”, metodă de apărare împotriva anchetei

Anchetatorii susţin că Ioan Mureşan, Nicolae Cean şi Alin Muntean ar fi ales ca manieră de apărare împotriva unei anchete „neutralizarea iniţiatorului”.   „Aşa cum în situaţia în care o persoană cercetată penal care află despre această împrejurare încearcă, înainte de toate, să şteargă urmele infracţiunii sau să îşi construiască o apărare viabilă, tot astfel, Ioan Mureşan, Nicolae Cean şi Alin Muntean au ales ca manieră de apărare faţă de o posibilă anchetă penală neutralizarea iniţiatorului, a persoanei care putea furniza elemente de natură a-i incrimina”, se mai arată în documentul procurorilor.

Percheziţii nejustificate la Traian Berbeceanu

Totodată, procurorii susţin că cei trei anchetatori ar fi dispus percheziţionarea locuinţei lui Traian Berbeceanu, a biroului acestuia, dar şi a unei case de vacanţă pe care o folosea, aflată pe numele părinţilor, pentru a găsi probe pe care fostul şef al BCCO Alba le-ar fi avut împotriva lor.   „În principiu, aceste percheziţii nu îşi găsesc în mod esenţial justificarea în raport cu natura infracţiunilor reţinute şi cu persoanele cercetate, motiv pentru care există o suspiciune întemeiată cu privire la raţiunea reală pentru care au fost efectuate, respectiv cea subliniată la începutul expunerii, constând în identificarea eventualelor informaţii deţinute de Traian Berbeceanu împotriva anchetatorilor şi a apropiaţilor acestora”, mai notează anchetatorii.     Mureşan a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, represiune nedreaptă şi fals intelectual, iar Cean pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.   Muntean este judecat pentru abuz în serviciu, fals intelectual, în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.   Berbeceanu, trimis şi el în judecată de DIICOT   În acelaşi timp, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism l-au trimis în judecată pe comisarul Traian Berbeceanu pentru mai multe infracţiuni.    Concret, acesta este acuzat de sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, luare de mită, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată (cu referire la contractul de vânzare – cumpărare de pe 22 iulie 2011) şi complicitate la infracţiunea de delapidare.
SURSA: mediafax.ro

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții