În justiţie. A plouat cu dosare

Pe rolul instanţelor de judecată hunedorene sunt zeci de mii de cauze

Tribunal

Sunt zeci de mii de cauze pe rolul instanţelor de judecată şi prea puţini magistraţi. La această oră sunt vacante opt posturi în întregul judeţ, atât la judecătorii, cât şi la Tribunal.

Cele mai multe speţe, la Orăştie 

Potrivit informaţiilor oficiale, cinci posturi de judecători sunt vacante la nivelul judecătoriilor din judeţ. În schimb, la nivelul Tribunalului Hunedoara sunt ocupate 31 de posturi de judecător şi sunt vacante 3 posturi de judecător şi 1 post de grefier. Iar încărcătura de dosare pe magistrat depăşeşte cu mult 1.000 de cauze. În 2014, cele mai multe dosare/ judecător al fost la Orăştie, respectiv 1497 de cauze, urmată de Judecătoria Brad, unde s-au înregistrat 1481 cauze/ judecător. La Judecătoria Deva s-au înregistrat 998 cauze/ judecător, la Haţeg – 1002 cauze/ judecător, la Judecătoria Hunedoara s-au înregistrat 1274 cauze/ judecător, iar la Petroşani au fost 1263 cauze/ judecător .

Cea mai aglomerată secţie: contenciosul administrativ

 Per total, în anul 2014  volumul de activitate al Tribunalului Hunedoara a fost de 21033 cauze pe rol iar al celor şase judecătorii din raza de competenţă a Tribunalului Hunedoara a fost de 53.744 cauze pe rol. Iar magistraţii au avut de lucru din plin, spun oficialii Tribunalului Hunedoara. „Volumul de activitate pe secţii la nivelul Tribunalului Hunedoara: Secţia I Civilă a fost învestită în anul 2014 cu soluţionarea unui număr de 2997 cauze. Secţia a Il-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal a fost învestită în anul 2014 cu soluţionarea unui număr de 10009 cauze. Secţia Litigii de muncă şi asigurări sociale a fost învestită în anul 2014 cu soluţionarea unui număr de 6177 cauze

Secţia Penală a fost învestită în anul 2014 cu soluţionarea unui număr de 1850 cauze La Tribunalul Hunedoara în cursul anului 2014, s-a înregistrat o încărcătură de 1091 cauze/judecător”, a precizat Ildiko Glăman, purtător de cuvânt al Tribunalului Hundoara. Luat separat pe secţii, se constată ca fiind cea mai mare încărcătură de cauze/ judecător la Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, unde s-a înregistrat un număr mediu de 2103 cauze/ judecător, faţă de 642 cauze/ judecător la Secţia I Civila, 425 cauze/ judecător la Secţia penală şi 1235 cauze / judecător la Secţia Litigii de Munca şi Asigurări Sociale. (Carmen Cosman – Preda)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare