În justiţie. A plouat cu dosare

Pe rolul instanţelor de judecată hunedorene sunt zeci de mii de cauze

Tribunal

Sunt zeci de mii de cauze pe rolul instanţelor de judecată şi prea puţini magistraţi. La această oră sunt vacante opt posturi în întregul judeţ, atât la judecătorii, cât şi la Tribunal.

Cele mai multe speţe, la Orăştie 

Potrivit informaţiilor oficiale, cinci posturi de judecători sunt vacante la nivelul judecătoriilor din judeţ. În schimb, la nivelul Tribunalului Hunedoara sunt ocupate 31 de posturi de judecător şi sunt vacante 3 posturi de judecător şi 1 post de grefier. Iar încărcătura de dosare pe magistrat depăşeşte cu mult 1.000 de cauze. În 2014, cele mai multe dosare/ judecător al fost la Orăştie, respectiv 1497 de cauze, urmată de Judecătoria Brad, unde s-au înregistrat 1481 cauze/ judecător. La Judecătoria Deva s-au înregistrat 998 cauze/ judecător, la Haţeg – 1002 cauze/ judecător, la Judecătoria Hunedoara s-au înregistrat 1274 cauze/ judecător, iar la Petroşani au fost 1263 cauze/ judecător .

Cea mai aglomerată secţie: contenciosul administrativ

 Per total, în anul 2014  volumul de activitate al Tribunalului Hunedoara a fost de 21033 cauze pe rol iar al celor şase judecătorii din raza de competenţă a Tribunalului Hunedoara a fost de 53.744 cauze pe rol. Iar magistraţii au avut de lucru din plin, spun oficialii Tribunalului Hunedoara. „Volumul de activitate pe secţii la nivelul Tribunalului Hunedoara: Secţia I Civilă a fost învestită în anul 2014 cu soluţionarea unui număr de 2997 cauze. Secţia a Il-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal a fost învestită în anul 2014 cu soluţionarea unui număr de 10009 cauze. Secţia Litigii de muncă şi asigurări sociale a fost învestită în anul 2014 cu soluţionarea unui număr de 6177 cauze

Secţia Penală a fost învestită în anul 2014 cu soluţionarea unui număr de 1850 cauze La Tribunalul Hunedoara în cursul anului 2014, s-a înregistrat o încărcătură de 1091 cauze/judecător”, a precizat Ildiko Glăman, purtător de cuvânt al Tribunalului Hundoara. Luat separat pe secţii, se constată ca fiind cea mai mare încărcătură de cauze/ judecător la Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, unde s-a înregistrat un număr mediu de 2103 cauze/ judecător, faţă de 642 cauze/ judecător la Secţia I Civila, 425 cauze/ judecător la Secţia penală şi 1235 cauze / judecător la Secţia Litigii de Munca şi Asigurări Sociale. (Carmen Cosman – Preda)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei