În justiţie. A plouat cu dosare

Pe rolul instanţelor de judecată hunedorene sunt zeci de mii de cauze

Tribunal

Sunt zeci de mii de cauze pe rolul instanţelor de judecată şi prea puţini magistraţi. La această oră sunt vacante opt posturi în întregul judeţ, atât la judecătorii, cât şi la Tribunal.

Cele mai multe speţe, la Orăştie 

Potrivit informaţiilor oficiale, cinci posturi de judecători sunt vacante la nivelul judecătoriilor din judeţ. În schimb, la nivelul Tribunalului Hunedoara sunt ocupate 31 de posturi de judecător şi sunt vacante 3 posturi de judecător şi 1 post de grefier. Iar încărcătura de dosare pe magistrat depăşeşte cu mult 1.000 de cauze. În 2014, cele mai multe dosare/ judecător al fost la Orăştie, respectiv 1497 de cauze, urmată de Judecătoria Brad, unde s-au înregistrat 1481 cauze/ judecător. La Judecătoria Deva s-au înregistrat 998 cauze/ judecător, la Haţeg – 1002 cauze/ judecător, la Judecătoria Hunedoara s-au înregistrat 1274 cauze/ judecător, iar la Petroşani au fost 1263 cauze/ judecător .

Cea mai aglomerată secţie: contenciosul administrativ

 Per total, în anul 2014  volumul de activitate al Tribunalului Hunedoara a fost de 21033 cauze pe rol iar al celor şase judecătorii din raza de competenţă a Tribunalului Hunedoara a fost de 53.744 cauze pe rol. Iar magistraţii au avut de lucru din plin, spun oficialii Tribunalului Hunedoara. „Volumul de activitate pe secţii la nivelul Tribunalului Hunedoara: Secţia I Civilă a fost învestită în anul 2014 cu soluţionarea unui număr de 2997 cauze. Secţia a Il-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal a fost învestită în anul 2014 cu soluţionarea unui număr de 10009 cauze. Secţia Litigii de muncă şi asigurări sociale a fost învestită în anul 2014 cu soluţionarea unui număr de 6177 cauze

Secţia Penală a fost învestită în anul 2014 cu soluţionarea unui număr de 1850 cauze La Tribunalul Hunedoara în cursul anului 2014, s-a înregistrat o încărcătură de 1091 cauze/judecător”, a precizat Ildiko Glăman, purtător de cuvânt al Tribunalului Hundoara. Luat separat pe secţii, se constată ca fiind cea mai mare încărcătură de cauze/ judecător la Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, unde s-a înregistrat un număr mediu de 2103 cauze/ judecător, faţă de 642 cauze/ judecător la Secţia I Civila, 425 cauze/ judecător la Secţia penală şi 1235 cauze / judecător la Secţia Litigii de Munca şi Asigurări Sociale. (Carmen Cosman – Preda)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție