ÎN JUDEŢ. Statul a plătit alocaţii de peste 18.000 de lei pentru copii morţi

Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială (AJPIS) Hunedoara a efectuat controale pentru a-i depista pe hunedorenii care încasează ilegal bani de la statul român, ca alocaţie pentru copii.

bagescu (2)Anchetele inspectorilor pentru prestaţii sociale au scos la iveală faptul că de la începutul anului zeci de familii au continuat să încaseze alocaţiile lunare de 42 de lei pentru minori, deşi aceştia decedaseră

Două campanii de depistare a acestor cazuri au fost organizate de AJPIS Hunedoara. La începutul acestui an, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, au fost identificate 20 de familii care primeau ilegal alocaţii pentru copii. Recent, inspecţiile AJPIS au scos la iveală alte nereguli.  Au fost descoperite alte 16 cazuri, în care pentru copii morţi de câteva luni au fost încasate alocaţiile.

“În cele 16 cazuri, suma totală a fost de 18.922 lei, din care s-au recuperat deja 2.206 de lei. Beneficiarii au fost notificaţi deja, iar bagescudacă nu plătesc, anunţăm Finanţele pentru recuparea sumelor cu titlu executoriu”, a declarat Octavian Băgescu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială Hunedoara.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar