ÎN JUDEŢ. Statul a plătit alocaţii de peste 18.000 de lei pentru copii morţi

Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială (AJPIS) Hunedoara a efectuat controale pentru a-i depista pe hunedorenii care încasează ilegal bani de la statul român, ca alocaţie pentru copii.

bagescu (2)Anchetele inspectorilor pentru prestaţii sociale au scos la iveală faptul că de la începutul anului zeci de familii au continuat să încaseze alocaţiile lunare de 42 de lei pentru minori, deşi aceştia decedaseră

Două campanii de depistare a acestor cazuri au fost organizate de AJPIS Hunedoara. La începutul acestui an, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, au fost identificate 20 de familii care primeau ilegal alocaţii pentru copii. Recent, inspecţiile AJPIS au scos la iveală alte nereguli.  Au fost descoperite alte 16 cazuri, în care pentru copii morţi de câteva luni au fost încasate alocaţiile.

“În cele 16 cazuri, suma totală a fost de 18.922 lei, din care s-au recuperat deja 2.206 de lei. Beneficiarii au fost notificaţi deja, iar bagescudacă nu plătesc, anunţăm Finanţele pentru recuparea sumelor cu titlu executoriu”, a declarat Octavian Băgescu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială Hunedoara.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj