ÎN JUDEŢ. Statul a plătit alocaţii de peste 18.000 de lei pentru copii morţi

Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială (AJPIS) Hunedoara a efectuat controale pentru a-i depista pe hunedorenii care încasează ilegal bani de la statul român, ca alocaţie pentru copii.

bagescu (2)Anchetele inspectorilor pentru prestaţii sociale au scos la iveală faptul că de la începutul anului zeci de familii au continuat să încaseze alocaţiile lunare de 42 de lei pentru minori, deşi aceştia decedaseră

Două campanii de depistare a acestor cazuri au fost organizate de AJPIS Hunedoara. La începutul acestui an, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, au fost identificate 20 de familii care primeau ilegal alocaţii pentru copii. Recent, inspecţiile AJPIS au scos la iveală alte nereguli.  Au fost descoperite alte 16 cazuri, în care pentru copii morţi de câteva luni au fost încasate alocaţiile.

“În cele 16 cazuri, suma totală a fost de 18.922 lei, din care s-au recuperat deja 2.206 de lei. Beneficiarii au fost notificaţi deja, iar bagescudacă nu plătesc, anunţăm Finanţele pentru recuparea sumelor cu titlu executoriu”, a declarat Octavian Băgescu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială Hunedoara.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament