ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților

Miercuri a avut loc o întrunire a Consiliului Local al municipiului Deva, fiind vorba despre o ședință extraordinară.

Subiectul cu cel mai mare impact pentru cetățeni care a fost dezbătut de către consilierii locali a fost unul introdus suplimentar pe ordinea de zi, fiind vorba despre anularea accesoriilor în cazul obligațiilor restante la 31 decembrie 2018 datorate bugetului local al municipiului Deva.

Persoane fizice, dar și juridice

Mai simplu spus, proiectul de hotărâre inițiat de primarul Florin Oancea prevede scutirea de plata penalităților de către restanțieri, dar doar în anumite condiții, în această situație fiind și societăți comerciale, dar și persoane fizice. “Este bine de dezvoltat acest subiect, pentru că este unul important pentru cetățeni. Astfel, în luna august a apărut Ordonanța nr. 6 a Guvernului, prin care municipalitățile au posibilitatea de a acorda anumite facilități fiscale, mai exact fiind vorba despre scutirea de plată a accesoriilor la datorii dacă până în data de 15 decembrie 2019 persoanele fizice și juridice își plătesc obligațiile principale, deci impozitele restante. Cei în cauză, dacă vor respecta termenul de mai sus, vor fi scutiți de plățile accesorii, de penalități, mai simplu spus, în integralitatea lor. Sunt peste 300 de societăți comerciale înregistrate la Serviciul de taxe și impozite al Primăriei, și, de asemenea, în această situație se mai află aproximativ 3.000 de persoane fizice”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea. Proiectul de hotărâre pentru anularea penalităților la datoriile cumulate la bugetul local al municipiului Deva în anumite condiții a fost aprobat în unanimitate de către toți cei 17 consilieri locali prezenți la ședință.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit