ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților

Miercuri a avut loc o întrunire a Consiliului Local al municipiului Deva, fiind vorba despre o ședință extraordinară.

Subiectul cu cel mai mare impact pentru cetățeni care a fost dezbătut de către consilierii locali a fost unul introdus suplimentar pe ordinea de zi, fiind vorba despre anularea accesoriilor în cazul obligațiilor restante la 31 decembrie 2018 datorate bugetului local al municipiului Deva.

Persoane fizice, dar și juridice

Mai simplu spus, proiectul de hotărâre inițiat de primarul Florin Oancea prevede scutirea de plata penalităților de către restanțieri, dar doar în anumite condiții, în această situație fiind și societăți comerciale, dar și persoane fizice. “Este bine de dezvoltat acest subiect, pentru că este unul important pentru cetățeni. Astfel, în luna august a apărut Ordonanța nr. 6 a Guvernului, prin care municipalitățile au posibilitatea de a acorda anumite facilități fiscale, mai exact fiind vorba despre scutirea de plată a accesoriilor la datorii dacă până în data de 15 decembrie 2019 persoanele fizice și juridice își plătesc obligațiile principale, deci impozitele restante. Cei în cauză, dacă vor respecta termenul de mai sus, vor fi scutiți de plățile accesorii, de penalități, mai simplu spus, în integralitatea lor. Sunt peste 300 de societăți comerciale înregistrate la Serviciul de taxe și impozite al Primăriei, și, de asemenea, în această situație se mai află aproximativ 3.000 de persoane fizice”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea. Proiectul de hotărâre pentru anularea penalităților la datoriile cumulate la bugetul local al municipiului Deva în anumite condiții a fost aprobat în unanimitate de către toți cei 17 consilieri locali prezenți la ședință.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva