ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților

Miercuri a avut loc o întrunire a Consiliului Local al municipiului Deva, fiind vorba despre o ședință extraordinară.

Subiectul cu cel mai mare impact pentru cetățeni care a fost dezbătut de către consilierii locali a fost unul introdus suplimentar pe ordinea de zi, fiind vorba despre anularea accesoriilor în cazul obligațiilor restante la 31 decembrie 2018 datorate bugetului local al municipiului Deva.

Persoane fizice, dar și juridice

Mai simplu spus, proiectul de hotărâre inițiat de primarul Florin Oancea prevede scutirea de plata penalităților de către restanțieri, dar doar în anumite condiții, în această situație fiind și societăți comerciale, dar și persoane fizice. “Este bine de dezvoltat acest subiect, pentru că este unul important pentru cetățeni. Astfel, în luna august a apărut Ordonanța nr. 6 a Guvernului, prin care municipalitățile au posibilitatea de a acorda anumite facilități fiscale, mai exact fiind vorba despre scutirea de plată a accesoriilor la datorii dacă până în data de 15 decembrie 2019 persoanele fizice și juridice își plătesc obligațiile principale, deci impozitele restante. Cei în cauză, dacă vor respecta termenul de mai sus, vor fi scutiți de plățile accesorii, de penalități, mai simplu spus, în integralitatea lor. Sunt peste 300 de societăți comerciale înregistrate la Serviciul de taxe și impozite al Primăriei, și, de asemenea, în această situație se mai află aproximativ 3.000 de persoane fizice”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea. Proiectul de hotărâre pentru anularea penalităților la datoriile cumulate la bugetul local al municipiului Deva în anumite condiții a fost aprobat în unanimitate de către toți cei 17 consilieri locali prezenți la ședință.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători