IMOBILIARE Afaceri de sute de mii de euro pe malurile Lacului Cinciş

cincis (11)Chiar dacă numărul turiştilor a scăzut faţă de anii în care Lacul Cinciş era destinaţia de weekend preferată a locuitorilor Hunedoarei, malurile barajului au devenit tot mai aglomerate de vile şi case de vacanţă. Afacerile în turism nu au funcţionat pentru toată lumea.

Mai multe din zecile de construcţii ridicate în ultimii ani pe malul Cincişului au rămas nefinalizate, iar criza prin care au trecut proprietarii lor le-a adus pe acestea pe lista imbobilelor scoase la vânzare. Chiar şi campingul lacului Cinciş se află în ofertă. Proprietarul zonei întinsă pe 10.200 de metri pătraţi cere 700.000 de euro pe terenul pe care au fost amplasate 11 căsuţe de vacanţă, locuri de parcare, două spaţii comerciale dintre care unul poate funcţiona ca discotecă, un teren de plajă şi o zonă de picnic.

În aceeaşi zonă, o vilă cu un teren de aproape un hectar şi încă un teren pe malul lacului sunt oferite spre vânzare de Arcelor Mittal, proprietarul combinatului din Hunedoara, care deţine imobilele, însă nu a mai investit în ele. Terenurile de pe malul lacului au preţuri de la 10 euro pe metru pătrat, în funcţie de suprafaţă şi de apropierea de apă. De exemplu, un teren de 7.200 de metri pătraţi în zona Casei Albe este oferit la preţul de 72.000 de euro. Cu 10.000 de euro se poate cumpăra un teren de 400 de metri pătraţi la mică distanţă de apă.

Lacul artificial devenit zonă turistică

Lacul Cinciş a fost înfiinţat la începutul anilor 1960, ca lac de acumulare. Patru sate din zonă au fost strămutate, iar vetrele lor aflate pe valea râului Cerna au fost inundate. După 1989, proprietarii terenurilor din zona lacului au cerut să fie reîmproprietăriţi, iar cei mai mulţi au vândut apoi terenurile obţinute pe malul lacului.

Lacul Cinciş şi-a pierdut din atractivitate, după ce malurile acestuia au fost transformate în parcele, iar treptat au fost ridicate aici zeci de vile şi case de vacanţă. Cei mai bogaţi oameni din Hunedoara deţin imobile pe malul lacului.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “IMOBILIARE Afaceri de sute de mii de euro pe malurile Lacului Cinciş

  1. giga

    Pentru terenurile care le-au pierdut atunci cind s-a facut lacul au primit terenuri in satul Cincis. Multi si-au pastrat actele de la fostele terenuri. Dupa ’90 au cerut reimproprietarire, deci o “dublare” de terenuri. Ce zice primaria Teliucul Inferior pentru asta ? Si uite asa s-a distrus lacul Cincis.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase + unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic