IMOBILIARE Afaceri de sute de mii de euro pe malurile Lacului Cinciş

cincis (11)Chiar dacă numărul turiştilor a scăzut faţă de anii în care Lacul Cinciş era destinaţia de weekend preferată a locuitorilor Hunedoarei, malurile barajului au devenit tot mai aglomerate de vile şi case de vacanţă. Afacerile în turism nu au funcţionat pentru toată lumea.

Mai multe din zecile de construcţii ridicate în ultimii ani pe malul Cincişului au rămas nefinalizate, iar criza prin care au trecut proprietarii lor le-a adus pe acestea pe lista imbobilelor scoase la vânzare. Chiar şi campingul lacului Cinciş se află în ofertă. Proprietarul zonei întinsă pe 10.200 de metri pătraţi cere 700.000 de euro pe terenul pe care au fost amplasate 11 căsuţe de vacanţă, locuri de parcare, două spaţii comerciale dintre care unul poate funcţiona ca discotecă, un teren de plajă şi o zonă de picnic.

În aceeaşi zonă, o vilă cu un teren de aproape un hectar şi încă un teren pe malul lacului sunt oferite spre vânzare de Arcelor Mittal, proprietarul combinatului din Hunedoara, care deţine imobilele, însă nu a mai investit în ele. Terenurile de pe malul lacului au preţuri de la 10 euro pe metru pătrat, în funcţie de suprafaţă şi de apropierea de apă. De exemplu, un teren de 7.200 de metri pătraţi în zona Casei Albe este oferit la preţul de 72.000 de euro. Cu 10.000 de euro se poate cumpăra un teren de 400 de metri pătraţi la mică distanţă de apă.

Lacul artificial devenit zonă turistică

Lacul Cinciş a fost înfiinţat la începutul anilor 1960, ca lac de acumulare. Patru sate din zonă au fost strămutate, iar vetrele lor aflate pe valea râului Cerna au fost inundate. După 1989, proprietarii terenurilor din zona lacului au cerut să fie reîmproprietăriţi, iar cei mai mulţi au vândut apoi terenurile obţinute pe malul lacului.

Lacul Cinciş şi-a pierdut din atractivitate, după ce malurile acestuia au fost transformate în parcele, iar treptat au fost ridicate aici zeci de vile şi case de vacanţă. Cei mai bogaţi oameni din Hunedoara deţin imobile pe malul lacului.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “IMOBILIARE Afaceri de sute de mii de euro pe malurile Lacului Cinciş

  1. giga

    Pentru terenurile care le-au pierdut atunci cind s-a facut lacul au primit terenuri in satul Cincis. Multi si-au pastrat actele de la fostele terenuri. Dupa ’90 au cerut reimproprietarire, deci o “dublare” de terenuri. Ce zice primaria Teliucul Inferior pentru asta ? Si uite asa s-a distrus lacul Cincis.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei