Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor

S-au împlinit trei ani de când trebuiau finalizate lucrările la Autostrada Lugoj – Deva, începute în primăvara anului 2014 pe Loturile trei şi patru, în judeţul Hunedoara.

Imaginile aeriene realizate miercuri cu ajutorul dronei şi publicate pe Youtube.com de un pasionat de proiectele de infrastructură arată cum s-au mobilizat constructorii Lotului IV al Autostrăzii A1, pentru a finaliza cei aproximativ doi kilometri rămaşi în şantier, din tronsonul de 22 de kilometri de pe Valea Mureşului.

Cum au lucrat drumarii în ultimele zile

În ultimele zile, în ciuda ploii, lucrările au continuat într-un ritm alert, apreciază autorul filmărilor, chiar dacă muncitorii nu au mai putut lucra la terasamentul autostrăzii. În schimb, s-a făcut legătura viaductului peste DN 76 cu „Dealul Liliecilor”, astfel încât utilajele pot urca de pe ambele capete ale acestuia pe şantier. Excavările de pe versant nu au fost încă finalizate, astfel încât terenul pe care va fi construită autostrada să fie adus la acelaşi nivel pe toată lungimea sa.

Şi în locul unde au fost înregistrate alunecări de teren, versantul este excavat şi este ridicat un zid de gabioane, în spatele căruia terenul va fi tasat. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) susţin că în vara acestui an vor fi inaugurate cele două tronsoane ale autostrăzii Lugoj – Deva, care măsoară circa 43 de kilometri.

Lotul trei (21 de kilometri) va fi finalizat în luna iunie, dar tronsonul nu va putea fi dat în folosinţă până când nu vor fi realizate şi lucrările rămase de executat pe Lotul patru (22 de kilometri), cel pe care se află „Dealul Lililecilor”. Acest lucru se va întâmpla în luna august, potrivit celor mai optimiste estimări ale constructorilor.

Astfel, vor mai rămâne de executat circa 14 kilometri de autostradă, între Holdea şi Margina, unde va fi construit, de asemenea,  un tunel pentru urşi. Autostrada Lugoj – Deva va avea o lungime de 100 de kilometri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani