Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor

S-au împlinit trei ani de când trebuiau finalizate lucrările la Autostrada Lugoj – Deva, începute în primăvara anului 2014 pe Loturile trei şi patru, în judeţul Hunedoara.

Imaginile aeriene realizate miercuri cu ajutorul dronei şi publicate pe Youtube.com de un pasionat de proiectele de infrastructură arată cum s-au mobilizat constructorii Lotului IV al Autostrăzii A1, pentru a finaliza cei aproximativ doi kilometri rămaşi în şantier, din tronsonul de 22 de kilometri de pe Valea Mureşului.

Cum au lucrat drumarii în ultimele zile

În ultimele zile, în ciuda ploii, lucrările au continuat într-un ritm alert, apreciază autorul filmărilor, chiar dacă muncitorii nu au mai putut lucra la terasamentul autostrăzii. În schimb, s-a făcut legătura viaductului peste DN 76 cu „Dealul Liliecilor”, astfel încât utilajele pot urca de pe ambele capete ale acestuia pe şantier. Excavările de pe versant nu au fost încă finalizate, astfel încât terenul pe care va fi construită autostrada să fie adus la acelaşi nivel pe toată lungimea sa.

Şi în locul unde au fost înregistrate alunecări de teren, versantul este excavat şi este ridicat un zid de gabioane, în spatele căruia terenul va fi tasat. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) susţin că în vara acestui an vor fi inaugurate cele două tronsoane ale autostrăzii Lugoj – Deva, care măsoară circa 43 de kilometri.

Lotul trei (21 de kilometri) va fi finalizat în luna iunie, dar tronsonul nu va putea fi dat în folosinţă până când nu vor fi realizate şi lucrările rămase de executat pe Lotul patru (22 de kilometri), cel pe care se află „Dealul Lililecilor”. Acest lucru se va întâmpla în luna august, potrivit celor mai optimiste estimări ale constructorilor.

Astfel, vor mai rămâne de executat circa 14 kilometri de autostradă, între Holdea şi Margina, unde va fi construit, de asemenea,  un tunel pentru urşi. Autostrada Lugoj – Deva va avea o lungime de 100 de kilometri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara