Imagini inedite cu un urs întâlnit într-o pădure din Parcul Grădiștea Muncelului – Cioclovina

637

Un ranger a avut parte de o întâlnire neobişnuită în Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina. Bogdan Luţ a apucat să surprindă în imagini ursul cu care s-a intersectat într-o pădure din aria protejată aflată în Munţii Şureanu, în judeţul Hunedoara.

„România are una dintre cele mai dezvoltate populaţii de urs din Uniunea Europeană, urşii având habitatul în pădurile din zona montană a lanţului carpatic. Pădurile din Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina asigură faunei bogată toate condiţiile de hrană, adăpost şi linişte”, informează Romsilva, pe pagina de Facebook a instituţiei, alături de imaginile realizate de ranger.

Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina a fost înfiinţat în 1979, iar din anul 2000 a fost declarat arie protejată de interes naţional. Este situat în Munţii Şureanu, cu subdiviziunile Munţii Orăştiei şi Munţii Sebeşului, fiind mărginit de depresiunile Haţegului şi Orăştiei.

Parcul Natural Grădiştea Muncelului–Cioclovina este întins pe mai mult de 38.000 de hectare, în Munţii Şureanu, iar între limitele ariei protejate trăiesc doar câteva mii de oameni. Cuprinde cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, locuri ca Fundătura Ponorului şi mai multe peşteri impresionante, cea mai cunoscută dintre ele fiind Peştera Cioclovina.

Foto: Bogdan Luț / Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *