Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii

241

Covoarele au revenit la moda de ceva timp, multi oameni dorind sa decoreze interiorul locuintelor intr-un mod care sa le puna in valoare caracterul si personalitatea. Exista tot felul de probleme pe care fiecare va trebui sa le confrunte din cauza prezentei acestui obiect, chiar sanatatea avand de suferit in anumite circumstante. Cel putin asta era varianta de pana acum, dar pe care studiile in domeniu au reusit cu brio sa o combata.

 

Multe gospodine au marturisit ca aceste produse strangeau diferite mizerii, praf, polen, bacterii, acarieni, ca erau nevoite permanent sa se preocupe de curatarea lor profesionala. Ele chiar au observat instalarea unor probleme de sanatate, precum: nasul infundat, stranutul, lacrimarea ochilor la membrii familiei. Totusi, rezolvarea acestor probleme ramane la indemana oricui prin igienizarea deplina a incaperilor casei. De exemplu, aspirarea si spalarea sunt cele doua operatiuni necesare pentru a avea un covor pentru bucatarie care sa nu puna in pericol sanatatea membrilor familiei, ce se pregatesc sa serveasca masa in aceasta incapere.

 

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le pui in practica!

Nimeni nu doreste sa fie bolnav, dar boala se poate instala, mai ales cand casa nu va fi supusa unei ample operatiuni de curatenie, macar o data pe saptamana.

 

  • Curatarea profesionala a covorului este cea mai buna metoda de a avea grija de sanatate. Cu ajutorul aburilor fierbinti sunt omorati microbii si bacteriile. Se pare ca avantajele acestei operatiuni sunt numeroase, asa ca nu ezita sa duci covorul la curatat o data pe luna. Desi vei crede ca trebuie sa cheltuiesti mult, nu e deloc asa. Preturile sunt accesibile in ziua de astazi. Opteaza pentru curatarea profesionala a covorului si tine minte un lucru simplu. NU covorul iti pune in pericol sanatatea, ci nepasarea si faptul ca nu faci curat.

  • Toata lumea are un aspirator in casa si il foloseste de cate ori are ocazia pentru a strange praful. Acest aspect il stii deja, dar nu te incanta sa folosesti aspiratorul obisnuit deoarece nu aduna toata mizeria. Oricat l-ai folosi, ramane mereu ceva in urma. Ce e de facut? Tehnologia moderna te poate ajuta, asa ca fa putina cercetare si descopera aspiratoarele cu filtre de inalta eficienta, care spala aerul poluat cu apa prin barbotare. Igienizarea si curatarea covorului sunt procese importante in mentinerea sanatatii familiei.

 

  • Este obligatoriu sa impui o regula utila pentru toti membrii, aceea de a se descalta la usa. Pe talpa exista numeroase microorganisme care iti vor invada casa si te pot imbolnavi. Lasa pantofii la usa sau curata-i imediat dupa ce intri in locuinta.

 

  • De asemenea, o idee foarte buna de igienizare a covorului este sa-l aerisesti bine inainte de a-l spala cu diferiti detergenti. Desi se spune ca trebuie sa-l scoti de doua ori pe an, adevarul este ca ar fi bine ca aceasta operatiune sa fie realizata mult mai des. Aerisirea covorului va indeparta si cele mai mici particule de praf daca este insotita de scuturarea sa zdravana.

 

In concluzie, gospodinele pricepute si harnice trebuie sa nu uite ca sanatatea familiei este pe primul loc si ca acest lucru se poate mentine usor prin curatarea optima a covoarelor din casa.

 

surse foto:

shutterstock.com

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *