IDEI CREŢE MADE IN EUROPA. Maidanezii vor deveni în acte „animale sălbatice”

În proiectul noii legi pentru sănătatea animalelor, Comisia Europeană clasifică animalele domestice fără stăpân drept „animale sălbatice”.  Drept consecinţă, în anumite situaţii, vânătorii vor avea dreptul legal de a le ucide, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi la Deva

caini

Organizaţia VIER PFOTEN protestează împotriva iniţiativei Comisiei Europene de a defini animalele străzii drept „sălbatice” şi a lansat campania „Sălbatic, eu?!”  prin care cere guvernelor cetățenilor europeni să facă apel la ministerele de resort din țările lor pentru a opri acest plan. VIER PFOTEN a lansat un protest online, precum și o serie de cărți poștale digitale în acest sens. ”Definirea animalelor fără stăpân drept sălbatice ignoră diferențele de bază între animalele sălbatice și cele de companie și nu ia în calcul miile de ani în care pisicile și câinii au fost domesticiți de om. Dimpotrivă, potrivit propunerii legislative, un tigru, un leu sau un elefant ținuți la zoo nu mai sunt considerați drept animale sălbatice”, avertizează Pierre Sultana, director al biroului VIER PFOTEN pentru Politici Europene de la Bruxelles.

Şi câinii se împuşcă, nu-i aşa?

Dincolo de problema legată de protecția acestor animale, noua definiție ridică și probleme legale. ”Cum ar putea un vânător să știe sigur că are de-a face cu un câine cu sau fără stăpân? Când devine un animal de companie sălbatic? Cum poate un judecător să decidă în ce categorie poate fi introdus un animal? Va încuraja această definiție vânarea de câini sau pisici? Sunt foarte preocupat de aceste lucruri”, mai spune director al biroului VIER PFOTEN.

Iniţiativa de a sălbătici în acte maidanezii va fi discutată astăzi, 5 februarie, de Comisia Europeană, Consiliul European (care reprezintă statele membre) și Parlamentul European. (Marcel Bot)

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “IDEI CREŢE MADE IN EUROPA. Maidanezii vor deveni în acte „animale sălbatice”

  1. Eutanasiati Maidanezii

    Organizaţia VIER PFOTEN este o grupare de tip mafiot cu mainile pline de singele copiilor ucisi de maidanezii protejati de VIER PFOTEN . Astia trebuie pusi in fata plutonului de executie fara judecata .

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!         Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!