IDEI CREŢE MADE IN EUROPA. Maidanezii vor deveni în acte „animale sălbatice”

În proiectul noii legi pentru sănătatea animalelor, Comisia Europeană clasifică animalele domestice fără stăpân drept „animale sălbatice”.  Drept consecinţă, în anumite situaţii, vânătorii vor avea dreptul legal de a le ucide, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi la Deva

caini

Organizaţia VIER PFOTEN protestează împotriva iniţiativei Comisiei Europene de a defini animalele străzii drept „sălbatice” şi a lansat campania „Sălbatic, eu?!”  prin care cere guvernelor cetățenilor europeni să facă apel la ministerele de resort din țările lor pentru a opri acest plan. VIER PFOTEN a lansat un protest online, precum și o serie de cărți poștale digitale în acest sens. ”Definirea animalelor fără stăpân drept sălbatice ignoră diferențele de bază între animalele sălbatice și cele de companie și nu ia în calcul miile de ani în care pisicile și câinii au fost domesticiți de om. Dimpotrivă, potrivit propunerii legislative, un tigru, un leu sau un elefant ținuți la zoo nu mai sunt considerați drept animale sălbatice”, avertizează Pierre Sultana, director al biroului VIER PFOTEN pentru Politici Europene de la Bruxelles.

Şi câinii se împuşcă, nu-i aşa?

Dincolo de problema legată de protecția acestor animale, noua definiție ridică și probleme legale. ”Cum ar putea un vânător să știe sigur că are de-a face cu un câine cu sau fără stăpân? Când devine un animal de companie sălbatic? Cum poate un judecător să decidă în ce categorie poate fi introdus un animal? Va încuraja această definiție vânarea de câini sau pisici? Sunt foarte preocupat de aceste lucruri”, mai spune director al biroului VIER PFOTEN.

Iniţiativa de a sălbătici în acte maidanezii va fi discutată astăzi, 5 februarie, de Comisia Europeană, Consiliul European (care reprezintă statele membre) și Parlamentul European. (Marcel Bot)

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “IDEI CREŢE MADE IN EUROPA. Maidanezii vor deveni în acte „animale sălbatice”

  1. Eutanasiati Maidanezii

    Organizaţia VIER PFOTEN este o grupare de tip mafiot cu mainile pline de singele copiilor ucisi de maidanezii protejati de VIER PFOTEN . Astia trebuie pusi in fata plutonului de executie fara judecata .

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia