Iarna a oprit lucrările de restaurare a Cetăţii Devei

cetatea deveiMuncitorii au părăsit şantierul de pe Cetatea Devei, după ce temperaturile scăzute din ultimele zile au făcut aproape imposibilă continuarea lucrărilor. „Lucrările la proiectul de restaurare al zonei cetăţii Devei au fost suspendate. Ele vor fi reluate la începutul anului viitor, de îndată ce vremea va permite. Circa 50 la sută din proiect este realizat”, a spus Mihai Mica, city-managerul municipiului Deva.

Până în toamna anului viitor, cel mai amplu proiect de restaurare derulat în ultimii ani în Deva va fi finalizat, potrivit reprezenanţilor administraţiei locale. Proiectul „Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetăţii Deva”, demarat în luna mai, are o valoare de aproximativ 38 de milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene va fi de 22 de milioane de lei. În acest proiect au fost incluse două dintre cele trei incinte ale fortăreţei. O data cu reabilitarea monumentului istoric, el va reintra în circuitul turistic.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Iarna a oprit lucrările de restaurare a Cetăţii Devei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători