Iarna a oprit lucrările de restaurare a Cetăţii Devei

cetatea deveiMuncitorii au părăsit şantierul de pe Cetatea Devei, după ce temperaturile scăzute din ultimele zile au făcut aproape imposibilă continuarea lucrărilor. „Lucrările la proiectul de restaurare al zonei cetăţii Devei au fost suspendate. Ele vor fi reluate la începutul anului viitor, de îndată ce vremea va permite. Circa 50 la sută din proiect este realizat”, a spus Mihai Mica, city-managerul municipiului Deva.

Până în toamna anului viitor, cel mai amplu proiect de restaurare derulat în ultimii ani în Deva va fi finalizat, potrivit reprezenanţilor administraţiei locale. Proiectul „Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetăţii Deva”, demarat în luna mai, are o valoare de aproximativ 38 de milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene va fi de 22 de milioane de lei. În acest proiect au fost incluse două dintre cele trei incinte ale fortăreţei. O data cu reabilitarea monumentului istoric, el va reintra în circuitul turistic.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Iarna a oprit lucrările de restaurare a Cetăţii Devei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Adolescent de 16 ani acuzat că și-a violat sora de 10 ani         Tragedie pe DN 7, în apropiere de nodul rutier de la Ilia         Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin