Iarna, noaptea, spre piscuri, în Parâng!

Iubitorii întrecerilor extreme, unde adrenalina creşte la nivel maxim, sunt aşteptaţi în Parâng, la o competiţie inedită, aflată la prima eidţie.

concurs_schi_parang_1391428694Ineditul concurs, denumit generic “Parângul Night Challenge” este organizat de Asociaţia Sportivă Bike & Run Petroşani şi va avea loc în data de 22 februarie. Participanţii înscrişi în competiţie sunt invitaţi să dea “năvală spre Vârful Parângul Mic, într-un mod organizat şi în acelaşi timp, inedit. O puteţi face în două moduri: în alergare sau împingând în beţele skiurilor de tură”, după cum spun organizatorii. În total, traseul măsoară 4,5 kilometri, cu o diferenţă de nivel de 1000 de metri. Un traseu deloc uşor, extrem de solicitant, însă peisajul şi adrenalina compensează din plin efortul depus de cei ce vor lua startul. “Startul, ce va avea loc din apropierea telescaunului, se va da cu un decalaj de 5 minute între cele două categorii. Traseul ce va străbate întreaga Pârtie B – una dintre cele mai frumoase şi solicitante pârtii din ţară-  va continua până pe piscul amintit, ce bifează o altitudine de + 2000 m, mai exact, 2074 m. De acolo, priveliştea de ansamblu asupra tuturor oraşelor Văii Jiului, luminate în noapte, vă vor face să vă felicitaţi pentru alegerea de a fi acolo”, dau asigurări reprezentanţii Asociaţiei Sportive Bike & Run Petroşani.V Iar după concurs, oboseala se “stinge” la o petrecere “after race”, când va avea loc şi festivitatea de premiere. Vor fi premiate primele 3 locuri la categoriile de vârstă -35, +35 de ani masculin şi open feminin, atât la alergare, cât şi la schi de tură.

 

Schiul de tură, alternativa variantei clasice

 

Pentru iubitorii schiului, care s-au săturat de varianta clasică, schiul de tură este o alternativă din ce în ce mai căutată. Un echipament complet nu este cu mult mai scump decât unul obişnuit, dar schiorul trebuie să aibă o condiţie fizică foarte bună. Iar pe crestele Parângului, zeci de iubitori ai sporturilor de iarnă experimentează  an de an acest mod de a schia. Schiurile sunt asemănătoare cu cele de fond, fiind mai înguste decât cele clasice, iar clăparii sunt mai scurţi. În plus, pe talpa schiului se prind piei de focă, care să împiedice alunecarea, iar aceste piei pot fi lipite sau prinse în şuruburi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj