Hunedorenii pot primi finanţări pentru a învăţa o meserie de viitor

ilare bordeasuFacultatea de Inginerie din Hunedoara este partener la un proiect POSDRU, prin care persoanele fără loc de muncă sunt ajutate să înveţe o meserie în domeniul Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor. Cei care se înscriu la cursuri primesc subvenţii şi au şanse mai mari să fie angajaţi, la absolvirea lor.

“Proiectul pe care noi îl vom derula la Facultatea de Inginerie din Hunedoara este un proiect POSDRU, activ pe piaţa muncii, cu finanţare de la Uniunea Europeană, care se adresează şomerilor, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, persoanelor inactive, indiferent de vârstă, sex sau naţionalitate. El oferă o serie de avantaje, pentru că este un proiect TIC (Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor). Are şapte module, şapte tipuri de cursuri, care sunt cele mai căutate pe piaţa muncii. Printre ele se numără grafica asistată pe calculator, pagini web, reţele de calculatoare, proiectare asistată de calculator, inclusiv pentru cei mai puţin cunoscători şi lucrători în domeniu şi cursuri de introducere, prelucrare şi validare date”, a declarat prof. dr. Ing. Ilare Bordeaşu, lider de proiect.

Potrivit profesorului universitar, printre avantajele pe care le au cursanţii sunt primirea unei subvenţii la absolvire, în valoare de până la 600 de lei. Participanţii beneficiază şi de o masă de prânz în fiecare zi în care au loc cursurile, iar persoanele care locuiesc la mai mult de 50 de kilometri de Hunedoara au asigurate cazare, masă şi transport. Şi ceilalţi cursanţi pot beneficia de transport gratuit. Modulele de reconversie profesională se întind pe durata totală de 80 de ore: 40 de ore fiind de aplicaţii şi 40 de ore de teorie. Circa 80 de hunedoreni s-au înscris până în prezent la cursurile de reconversie profesională, însă hunedorenii interesaţi de acest proiect pot primi informaţii la sediul Facultăţii de Inginerie din Hunedoara. Organizatorii cursurilor TIC susţin că mulţi dintre cei care le parcurg reuşesc apoi să se angajeze, domeniul Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor fiind unul în care este nevoie de forţă de muncă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților