Hunedorenii pot primi finanţări pentru a învăţa o meserie de viitor

ilare bordeasuFacultatea de Inginerie din Hunedoara este partener la un proiect POSDRU, prin care persoanele fără loc de muncă sunt ajutate să înveţe o meserie în domeniul Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor. Cei care se înscriu la cursuri primesc subvenţii şi au şanse mai mari să fie angajaţi, la absolvirea lor.

“Proiectul pe care noi îl vom derula la Facultatea de Inginerie din Hunedoara este un proiect POSDRU, activ pe piaţa muncii, cu finanţare de la Uniunea Europeană, care se adresează şomerilor, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, persoanelor inactive, indiferent de vârstă, sex sau naţionalitate. El oferă o serie de avantaje, pentru că este un proiect TIC (Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor). Are şapte module, şapte tipuri de cursuri, care sunt cele mai căutate pe piaţa muncii. Printre ele se numără grafica asistată pe calculator, pagini web, reţele de calculatoare, proiectare asistată de calculator, inclusiv pentru cei mai puţin cunoscători şi lucrători în domeniu şi cursuri de introducere, prelucrare şi validare date”, a declarat prof. dr. Ing. Ilare Bordeaşu, lider de proiect.

Potrivit profesorului universitar, printre avantajele pe care le au cursanţii sunt primirea unei subvenţii la absolvire, în valoare de până la 600 de lei. Participanţii beneficiază şi de o masă de prânz în fiecare zi în care au loc cursurile, iar persoanele care locuiesc la mai mult de 50 de kilometri de Hunedoara au asigurate cazare, masă şi transport. Şi ceilalţi cursanţi pot beneficia de transport gratuit. Modulele de reconversie profesională se întind pe durata totală de 80 de ore: 40 de ore fiind de aplicaţii şi 40 de ore de teorie. Circa 80 de hunedoreni s-au înscris până în prezent la cursurile de reconversie profesională, însă hunedorenii interesaţi de acest proiect pot primi informaţii la sediul Facultăţii de Inginerie din Hunedoara. Organizatorii cursurilor TIC susţin că mulţi dintre cei care le parcurg reuşesc apoi să se angajeze, domeniul Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor fiind unul în care este nevoie de forţă de muncă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”