Hunedorenii pot primi finanţări pentru a învăţa o meserie de viitor

ilare bordeasuFacultatea de Inginerie din Hunedoara este partener la un proiect POSDRU, prin care persoanele fără loc de muncă sunt ajutate să înveţe o meserie în domeniul Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor. Cei care se înscriu la cursuri primesc subvenţii şi au şanse mai mari să fie angajaţi, la absolvirea lor.

“Proiectul pe care noi îl vom derula la Facultatea de Inginerie din Hunedoara este un proiect POSDRU, activ pe piaţa muncii, cu finanţare de la Uniunea Europeană, care se adresează şomerilor, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, persoanelor inactive, indiferent de vârstă, sex sau naţionalitate. El oferă o serie de avantaje, pentru că este un proiect TIC (Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor). Are şapte module, şapte tipuri de cursuri, care sunt cele mai căutate pe piaţa muncii. Printre ele se numără grafica asistată pe calculator, pagini web, reţele de calculatoare, proiectare asistată de calculator, inclusiv pentru cei mai puţin cunoscători şi lucrători în domeniu şi cursuri de introducere, prelucrare şi validare date”, a declarat prof. dr. Ing. Ilare Bordeaşu, lider de proiect.

Potrivit profesorului universitar, printre avantajele pe care le au cursanţii sunt primirea unei subvenţii la absolvire, în valoare de până la 600 de lei. Participanţii beneficiază şi de o masă de prânz în fiecare zi în care au loc cursurile, iar persoanele care locuiesc la mai mult de 50 de kilometri de Hunedoara au asigurate cazare, masă şi transport. Şi ceilalţi cursanţi pot beneficia de transport gratuit. Modulele de reconversie profesională se întind pe durata totală de 80 de ore: 40 de ore fiind de aplicaţii şi 40 de ore de teorie. Circa 80 de hunedoreni s-au înscris până în prezent la cursurile de reconversie profesională, însă hunedorenii interesaţi de acest proiect pot primi informaţii la sediul Facultăţii de Inginerie din Hunedoara. Organizatorii cursurilor TIC susţin că mulţi dintre cei care le parcurg reuşesc apoi să se angajeze, domeniul Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor fiind unul în care este nevoie de forţă de muncă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani