Hunedorenii au jelit, s-au rugat şi au păstrat momente de reculegere în centrul municipiului Hunedoara, unde sute de candele ard necontenit în amintirea celor 31 de tineri ucişi în incendiul din Clubul Colectiv (Bucureşti).

Drama victimelor, a familiilor şi a apropiaţilor lor i-a înduioşat pe oameni. În Hunedoara, Deva, Petroşani, dar şi în alte oraşe din judeţ, localnicii au vrut să arate că sunt solidari cu cei care suferă cumplit pentru pierderea celor dragi şi că îşi doresc ca societatea să aibă mai multă grijă ca astfel de tragedii să nu se mai petreacă.

În Hunedoara, oamenii au aşezat flori şi candele şi chiar un talger de percuţie pe marginea fântânii arteziene din faţa Casei de cultură.

„Am venit aici pentru a aprinde o lumânare pentru suflete celor decedaţi. Nu cunoşteam pe nimeni dintre ei, dar m-a cutremurat tragedia lor, a familiilor decedaţilor şi a celor răniţi, şi mi-am dorit să fac un gest simbolic, măcar pentru a şti că nu am fost nepăsător faţă de dramele semenilor mei”, a spus Adriana, o tânără din Hunedoara.

Mai devreme, sute de oameni s-au prezentat la centrele de transfuzii din judeţ, pentru a dona sânge, cu gândul că astfel îşi oferă ajutorul celor peste 150 de răniţi în incendiul din Clubul Colectiv.