Hunedorean condamnat pentru crimă. Și-a ucis vecinul după ce au băut împreună

983

Magistrații Tribunalului Hunedoara l-au condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare și la plata unor daune materiale către familia victimei pe Aurel Bănăţan (49 de ani), un bărbat din satul Prihodişte care şi-a ucis vecinul, cu trei lovituri de cuţit, după ce a băut împreună cu el aproape doi litri de ţuică.

Infracţiunea, pe care acesta a recunoscut-o aşa cum a fost reţinută în rechizitoriu, a avut loc în 11 iunie, iar victima a murit în 17 iunie, la spital.

Potrivit anchetatorilor, Aurel Bănăţan şi vecinul său au fost prieteni şi consăteni, locuind în satul Prihodişte. În data de 11 iunie 2020, în jurul orei 7:00, vecinul a venit la domiciliul inculpatului cu 2 litri de ţuică, din care au consumat împreună până în jurul orei 13:00 -13:30 (aproximativ 1 litru – 1 litru şi jumătate). În acest timp au intervenit unele discuţii legate de faptul că victima era îndrăgostită de o femeie din sat, iar Bănăţan a făcut glume pe seama ei.

„La un moment dat, inculpatul a luat un cuţit de bucătărie (având lama de aproximativ 21 cm lungime) şi a început să taie ceapă, pentru a prepara mâncare. Fiind deranjat de glumele inculpatului, victima a introdus sticla de ţuică într-o plasă şi a luat bicicleta cu intenţia de a pleca, strigând că nu va mai veni la locuinţa acestuia. Inculpatul i-a replicat: „Dacă pleci acum chiar că nu mai glumesc cu tine şi mă ocup eu de fata aia”. Victima s-a întors din drum, îndreptându-se spre inculpat, care i-a replicat că nu îi este frică de el, arătându-i cuţitul şi strigând: „Vino dacă ai curaj”. În timp ce bărbatul se apropia de el, inculpatul ţinea în mână cuţitul de bucătărie cu lama îndreptată înspre victimă, iar la contactul dintre cei doi a înjunghiat-o pe victimă în abdomen. Din cuprinsul raportului de necropsie, rezultă că „agresorul a stat în faţa victimei, a aplicat o lovitură de cuţit în zona hipocondrului stâng, acţionând arma albă de 3 (trei) ori, ducând la leziunea „în seton” a intestinului subţire, sigmoidului şi secţionarea arterei renale stângi”. În timp ce victima se îndepărta de el, inculpatul a şters cuţitul, iar mai apoi l-a spălat. Victima a încercat să plece, însă nu a reuşit să parcurgă o distanţă mare, căzând în apropierea locuinţei inculpatului, care l-a urmărit cu privirea pe geam, din casă”, se arată în dosar.

Iniţial, Bănăţan le-a declarat anchetatorilor că victima s-a autoînjunghiat: „A venit către mine şi m-a strâns în braţe, iar eu am crezut că se opreşte şi am crezut că nu se bagă în cuţit dacă mă vede, însă m-a luat în braţe şi s-a băgat în cuţit. Eu pe moment nu mi-am dat seama că s-a băgat în cuţit”, a susţinut Bănăţan. Declaraţiile sale au fost contrazise în urma probelor administrate.

La faţa locului a apărut mama lui Aurel Bănăţan. Observând că vecinul său era în stare de inconştienţă, a încercat să-l ajute, stropindu-l cu apă pe faţă.
„Între timp, inculpatul a ieşit din curtea locuinţei şi s-a îndreptat spre victimă. Văzând că bărbatul este inconştient şi în stare gravă, i-a solicitat unei vecine din apropiere să sune la 112, spunându-i că victima „şi-a băgat cuţitul în el”. Iniţial martora a refuzat însă la insistenţele inculpatului a sunat la 112, solicitând ajutor medical. Din conţinutul înregistrării convorbirii telefonice, rezultă că martora a solicitat atât operatorului de urgenţă cât şi echipajelor de poliţie şi celor medicale, să se grăbească, dându-şi seama că lucrurile sunt grave. Între momentele în care martora aşteaptă să fie redirecţionată de la operatorul de la 112, către echipajul medical, pe fundalul înregistrării se aude cum aceasta îi adresează inculpatului următoarele cuvinte: „Măi, Aurel auzi: eu nu am treabă cu voi, da-i un lucru urât ce faceţi voi (n.n.: începe să plângă)… să vă luaţi viaţa!… îi un lucru foarte urât, Aurel… Nu! Că şi tu eşti ticălos! … Nu, nu!… Şi tu eşti ticălos! Şi tu! Şi tu!.. Astea nu-s treburi, Aurel!. Ca atare, nici martora nu a crezut varianta autoînjunghierii victimei, dându-şi seama că inculpatul Bănăţan Aurel a fost cel care a înjunghiat victima”, se arată în dosar.

Un echipaj medical a ajuns la faţa locului şi l-a transportat pe bărbatul înjunghiat la spital, însă câteva zile mai târziu, în urma complicaţiilor suferite, acesta a decedat. Aurel Bănăţan a fost arestat preventiv şi trimis în judecată pentru omor. Sentinţa prin care a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare nu este definitivă.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *